5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Cumhuriyet köyü ağaçlandırılıyor

ESKİŞEHİR'İN CUMHURİYET KÖYÜ AĞAÇLANDIRILIYOR

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, bu yıl ilçeler ve köylerde 3 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Eskişehir'in merkez Cumhuriyet köyü Bozdağ eteklerindeki bir süre önce toprak işleme çalışması yapılan 350 hektarlık çıplak araziye ilk fidanlar dikilmeye başlandı. Yaklaşık 150 işçinin çalıştığı alana karaçam, sedir, akasya, badem, ceviz, meşe, ahlat, alıç ve ardıç türlerinden yaklaşık 600 bin fidan dikilecek.

Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonu tarafından ağaçlandırılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edilen 350 hektarlık alanın Cumhuriyet köyüne yakın olan bir bölümü, hayvancılık yapılabilmesi için köy merası olarak bırakılacak ve buraya fiğ, korunga, yonca gibi otsu bitkiler ekilecek. Ayrıca, ileride organik bal üretimine uygun, arıların her daim çiçek bulabileceği ağaç türleri de dikilecek ve yabani bitki örtüsü korunacak.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet köyü ağaçlandırmasına Eskişehir Valiliği Özel İdaresi'nin de iş makinesi desteği verdiğini belirterek, "Cumhuriyet köyünün yanı sıra bu yıl Yunusemre, Karacaşehir, Eşenkara, Nemli ve Sarıcakaya'da yapılacak geniş çaplı ağaçlandırmalarla müdürlüğümüz olarak toplam 3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Böylece, 2010 yılı ağaçlandırmada altın yıl olacak" dedi.

ESKİŞEHİR'İN CUMHURİYET KÖYÜ AĞAÇLANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:37:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?