5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Cüppeli'ye özel güvenlik

CÜPPELİ AHMET HOCA'YA ÖZEL GÜVENLİK

Eskişehir'de katıldığı sohbet toplantısında özel güvenlik görevlileri tarafından korunan "Cüppeli Ahmet Hoca" lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, "Milletvekili olacak halimiz, bir yerde adaylığımız yok" dedi.

Eskişehir'in mahalli radyolarından ERT FM'in Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği sohbet toplantısına katılan Ünlü'nün salondaki güvenliğini, özel güvenlik görevlileri sağladı. Toplantıya ilgi fazla olunca, Cüppeli Ahmet Hoca konuşmasına başlamadan önce görevlilere "Halk önüme gelsin. Muhataplar önümde olursa daha rahat konuşurum" dedi. Bunun üzerine erkek dinleyiciler, bayanların tribüne oturabilmesi için salon içine alındı. Ahmet Mahmut Ünlü de, mikrofonla "Hanımlar dışarıda kaldı, erkekler aşağıya inin" uyarısında bulundu. Bu arada mikrofondan çıkan sesi yankılı bulan Ünlü, bir süre dua etti ve yanına gelen cemaat üyeleriyle sohbet etti. Ses sisteminin istediği şekilde düzenlenmesiyle konuşmasına başlayan Cüppeli Ahmet Hoca, kendisini ayakta dinleyen ve kendi aralarında konuşanları da, "Oturalım arkalar göremiyor, sessiz olalım" diye ikaz etti.

Ünlü, 10 seneyi aşkın süredir uzak kaldığını ifade ettiği Eskişehir'e 15-20 yıl sık sık geldiğini anlattı. "Vefalı olmak, unutmamak, hakkı olanları mutlaka duadan ihmal etmemek lazım" diyen Cüppeli Ahmet Hoca, "Allah için bir araya geldik. Bu fakir kardeşinizin sohbetlere başladığı 34 sene oldu. 11 yaşından itibaren gezer dolaşırız. Hiçbir sohbetten para almadık, hiçbir vaazı parayla yapmadık. Buna Allah'ta, kullar da şahittir. Bir kişi, (ben vaaz et diye çağırdığım hocaya para verdim) diyemez. Kendi arabamızla geliriz, kendi benzinimizi koyarız. Kimseden benzin parası dahi almadım. Bu bakımdan biz size Allah rızası için geldik. Hiçbir menfaat gözeterek gelmedik. Para, rey istemiyoruz. Vekil olacak halimiz, bir yerde adaylığımız yok. Niçin geldik? Tek gayemiz, Allah'ın dinini anlatmaktır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Mahmut Ünlü, ölümün aniden geleceğini dile getirerek, şunları söyledi: "Yolda Eskişehir'e gelirken, rahatsızlıklarım olduğu için biraz istirahat edeyim dedim, ama uyuyamadım. Hemen kabir, mezar hatırıma geliyor. O kabir hatırımıza gelince uykumuz, keyfimiz kaçıyor. Şurada (ben ölmeyeceğim) diye yemin edecek bir kişi yok. Varsa biz de ona (ne mutlu sana aklın yok) deriz. Aklı yoksa yemin de eder, deliyle işimiz yok. Onlar mükellef değil, onlar bizden daha rahat."

CÜPPELİ AHMET HOCA'YA ÖZEL GÜVENLİK
CÜPPELİ AHMET HOCA'YA ÖZEL GÜVENLİK
CÜPPELİ AHMET HOCA'YA ÖZEL GÜVENLİK
CÜPPELİ AHMET HOCA'YA ÖZEL GÜVENLİK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 13:47:05
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 17:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?