3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Dağcılar Karakaya'da buluştu

Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen "3. Anadosk Karakaya Tırmanış Şenliği"nde dağcılar bir araya geldi.

16-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'in Karakaya köyünde düzenlenen şenliğe Türkiye'nin dört bir yanından üniversiteli ve ferdi sporcular katıldı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Sedat Telçeken'in koordinatörlüğünde gerçekleşen şenliğe, Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Kulübü ile Fotoğrafçılık Kulübü'nün yanı sıra AKUT, mağaracılık kulüpleri, bisiklet kulüpleri ve enduro motosiklet kulüpleri de katıldı.

350 kişiden oluşan katılımcılara tecrübeli tırmanışçıların bilgi ve tecrübelerini anlatan dia ve videolar izletildi. Katılımcılara ayrıca bölgede 1 ay önce yapılan ağaçlandırma çalışması, tırmanış bölgesi, Anadolu Üniversitesi, Anadosk ve Eskişehir'i tanıtan broşürler dağıtıldı.

Kaya tırmanıcıların tecrübelerini birbirleriyle paylaşması açısından şenliğin taşıdığı öneme dikkat çeken Doğa Sporları Kulübü Başkanı Kamil Özkasap, "İlginin yüksek olması sevindirici. Bu şenliğimiz son zamanlarda gerçekleştirilen en geniş çaplı tırmanış şenliği olmuştur" dedi.

Karakaya bölgesinin arkeolojik bakımdan tarihi öneme sahip olmasının tırmanıcıları bu bölgeye çekmesinde büyük rol oynadığını belirten Özkasap, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.Şenliğe Bursalı dağcılar da katıldı.

Yıldırım Dağcılık'tan İlyas Bayer ve Canan Akgündüz, Bursa Zirve Dağcılık'tan Hüseyin Yalçın ve Arda Odabaşoglu, Odak'tan Adem Gür ve Recep Rür şenlikteki kaya tırmanışında yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 11:28:32
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 11:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?