4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

DDY Genel Müdürü Eskişehir'de

Hızlı trenle Eskişehir'e gelen Devlet Demiryolları (DDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Bizi, hızlı tren hattından daha çok şehre giriş ve çıkışlar zorladı.

Eskişehir girişi ve Ankara'daki sıkıntıları bu ay sonuna kadar gidereceğiz" dedi.
Süleyman Karaman, DDY Genel Müdürlüğü'nden bir heyet ile birlikte Ankara Garı'ndan bindiği ve test sürüşleri yapan hızlı trenle Eskişehir'e geldi. Tadilat yapılan Eskişehir Garı'nda incelemelerde bulunan DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hızlı trende sona doğru yaklaştıklarını söyledi. "Bir sıkıntımız var. O da Eskişehir girişi" diyen Karaman, şunları söyledi:

"Hızlı trenin Eskişehir geçişinde demiryolunu yeraltına alma işini ihale yaptık. Ancak, buradaki bazı işlemler dolayısıyla bu işler uzadı. Onu bu hafta toparlayacağız. 'Eskişehir'i alttan mı, etrafından mı, yoksa olduğu gibi mi geçelim' kararı biraz süre aldığı için biz yolu karar alınıncaya kadar Hasanbey'de bırakmıştık. Sonra yeraltına alınma kararı verilince orayı hemen başlattık. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararları, o sokağın terk edilmesi biraz uzadı. Dolayısıyla bizim işimiz orada sıkıntılı. Ama bitireceğiz. Bu ay sonuna kadar hepsini toparlayacağız."

Süleyman Karaman, hem Ankara hem de Eskişehir'de şehre girerken hemzemin geçitler ve demiryolunun yer altına alınmasıyla alakalı bazı sıkıntılar ortaya çıktığını anlatarak, "Sadece Eskişehir'de değil, Ankara'da da bu sıkıntılar var. Çünkü, Sincan'da büyük bir geçit inşaatı var. Bizi, hızlı tren hattından daha çok şehre giriş ve çıkışlar biraz zorladı. İnşallah toparlayacağız" diye konuştu.

Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenin 13 Mart'ta seferlere başlamasıyla Bursa'yla da bağlantı kurmaya çalıştıklarını ve bunu önemsediklerini açıklayan DDY Genel Müdürü Karaman, sözlerini şöyle devam etti:

"Otobüslerin buraya gelmesi için UKOME kararı gerekiyor. Onun için de belediye başkanımız çalışıyor. İnşallah pozitif bakarsa Bursa-Ankara eskiden 6 saatken 3.5 saate düşecek. Bursa-Ankara arası böylece yakınlaşacak diye düşünüyorum. Ayrıca, Eskişehir-İstanbul arası hızlı tren çalışmaları da hızla devam ediyor. Orası, biraz mahkeme dolayısıyla uzadı. Biliyorsunuz mahkemesi 2-3 sene sürdü ama hızla devam ediyor."

Süleyman Karaman ve beraberindekiler, gardaki incelemelerini tamamladıktan sonra hızlı trenle Ankara'ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 11:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?