7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Defineciler hakim karşısına çıktı

Eskişehir’de esrarengiz bir ışık gördükleri gerekçesiyle tarihi köy camisi içinde izinsiz kazı yaparak define aradıkları iddia edilen 8 kişi, 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanının bugünkü ilk duruşmasında, 2 ila 5 yıla kadar hapis talebiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Necmettin Yavuz (38), İbrahim Gökmen (24), İsmail Gökmen (27), Fahri Karataş (26), İbrahim Yılmaz (37), Kemal Yüksel (49), Güngör Yüksel (22) ve Kemal Gökmen (49) hakim karşısına çıktı.

Necmettin Yavuz, duruşmada verdiği ifadesinde, "Caminin içinde ışık yanıyor dediler. Muhtar Kemal Gökmen dışındaki diğer sanıklarla camiye gidip, 1 metre genişliğinde ve 1 metre derinliğinde kazdık. Bir gün öncede çubuk tuttuk. Bizim yaptığımız sadece ümit ve meraktandı. Senelerden beri bir söylenti vardı. Bir şey çıkmayınca, hep beraber camiden ayrıldık" dedi. Köy muhtarı Kemal Gökmen ise suçlamayı reddederek, "Ben kazı yapmadım. Kazanları da görmedim. Muhtar olarak camiyi dolaşırken çukuru gördüm ve durumu jandarmaya bildirdim" diye konuştu.

Diğer sanıklar da, kazı yapmadıklarını ileri sürdü. Bunun üzerine söz alan Necmettin Yavuz, muhtar dışındaki diğer sanıkların yalan beyanda bulunduklarını savunarak, "Zaten o ebatta bir yeri bir kişinin kazması mümkün değildir. 1 ay önce yine camide kazı yaptığımız iddiası da doğru değildir" dedi.

Mahkeme heyeti, camide keşif yapılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
2 Ağustos 2004 tarihinde merkeze bağlı Buldukpınar Köyü’nde meydana gelen olayda, 8 sanık hakkında, taşınmaz kültür varlığı niteliğinde olduğu bilinen köy camisinin içinde değerli para ve eşya elde etmek için kazı yaptıkları gerekçesiyle dava açılmıştı.

eskişehir
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?