4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

'Deli Dumrul' Eskişehir'de

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Deli Dumrul’ oyununu, ‘4. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde sahneledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bir hafta boyunca Eskişehirlileri tiyatro sanatının en güzel renkleriyle buluşturmayı hedefleyen festivale renk kattı. Festivale katılan 6’sı yabancı, 11 ekipten biri olan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 10 – 15 Şubat tarihleri arasında ASSİTEJ Türkiye Merkezi ile birlikte organize edilen festivalde yoğun ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı E. Ertan Akman, ‘kardeş tiyatromuz’ ifadesiyle nitelendirdiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği festivalde yer almanın onur verici olduğunu söyledi. Akman, “Eskişehir’de düzenlenen böyle nitelikli bir festivale katılmak çok sevindirici. İlk kez bu festivale katılıyoruz ve üstelik Bursa’da çok sevilen ‘Deli Dumrul’ oyunumuzla Eskişehir’de de büyük ilgi gördük. Bu durum da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Türk kültürünün geleneksel öğelerine sadık kalınarak derlenen Deli Dumrul, hayatın karmaşasını gözler önüne seriyor. Tercihlerin insan yaşamını nasıl etkileyeceğini keyifli bir dille anlatan oyun, modern biçimler üzerine kurulu geleneksel seyirlik gösteri niteliği de taşıyor.

Deli Dumrul’da Şehir Tiyatrosu oyuncuları Altuğ Görgü, Murat Liman, Bülent Uçar ve Sabahattin Yakut rol alıyor. Oyunun dekoru Altuğ Görgü, kostümleri E. Ertan Akman, müzikleri Haydar Demir ve Osman Ali Mirza, ışık tasarımı Haluk Sayılır ve efektleri Cem Dolmacı imzasını taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:14:39
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?