5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Demiryolu için 2 bin imza topladılar

DEMİRYOLUNUN YERALTINA ALINMASI İÇİN 2 BİN İMZA TOPLADILAR

Eskişehir'in Ertuğrulgazi, Sazova ve Çamlıca mahallelerinde ikamet eden bir grup vatandaş, mahallelerinden geçen demiryolu hattının yeraltına alınması için topladıkları 2 bine yakın imzayı ilgili yerlere iletmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teslim etti.

Hızlı Tren Projesi kapsamında kent merkezinde yürütülen demiryolu hattının yeraltına alınması çalışmalarının kendi mahallelerini de kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesini isteyen Ertuğrulgazi, Sazova ve Çamlıca sakinleri imza topladı. Kemal Akar ve Kadir Yedilioğlu isimli vatandaşlar, toplanan 2 bine yakın imzayı, mahalle sakinleri adına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve DDY Genel Müdürlüğü’ne iletmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teslim etti.

Söz konusu projenin isminin 'Demiryolu Eskişehir Yeraltı Geçişi' olduğunu ve 2009 yılında Eskişehirliler’e açıklandığı gibi tren yolunun kent içi geçişi boyunca tamamında yeraltına alınması gerektiğini belirten Kemal Akar ve Kadir Yedilioğlu, “Şehri ikiye bölen demiryolu hattı projesini sudan bahanelerle kısaltıp, sadece Muttalip Üst Geçidi ile Tren Garı arasında yeraltına almak meeleyi çözmeyecektir. Çamlıca, Sazova ve Ertuğrulgazi mahallelerimizde demiryolunun yeraltına alınması yerine, yolun büyük bir kısmının tekrar yer üstünde devam ettirilmesi ve hızlı trenin de geçeceği hattın iki kıyısına beton ihata duvarları yapılacağını duyduk. Mahallelerimiz beton duvarlarla çevrelenmesini istemiyoruz. Bunun için kısa sürede 2 bine yakın imza topladık ve bu imzaları ilgili yerlere iletmesi için Büyükerşen’e teslim ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizimle aynı görüşte olduğunu ve konuyla da yakından ilgilenerek şehri ikiye bölerek bir daha düzeltilemeyecek hale getirecek bu yanlış karardan dönülmesini sağlayacağını biliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 11:42:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 14:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?