6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Deniz Feneri'nden iftar yemeği

Deniz Feneri Genel Başkanı Engin Yılmaz, "Her şeyi düzgünde yapsanız bir gün meyveli ağaç taşlanır, Gönlünüz müsterih olsun, derneğe yapılan her kuruş kayıt altına alınır ve mutlaka fakir ve yoksula dağıtılır" dedi.

Deniz Feneri Derneği Ankara Temsilciliği tarafından Eskişehir Öğretmen Evinde yoksul vatandaşlar yararına bir iftar yemeği düzenledi. Yemeğe, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Derneğin Ankara Temsilcisi Mevlüt Koca, Eskişehir AK Parti İl Başkanı Murat Canözer ve çok sayıda yoksul vatandaş katıldı.

Deniz Feneri Genel Başkanı Engin Yılmaz yaptığı konuşmada, her şeyin düzgünde yapılsa mutlaka bir gün meyveli ağacın taşlanacağını belirterek, "Bizde bu günlerde bunları yaşıyoruz maalesef. ismi bizimle aynı olmasına rağmen tamamen ayrı bir ülkede bulunan Deniz Feneri E.V. ismindeki bir Sivil Toplum Örgütü Almanya'da yapılan soruşturma sebebiyle maalesef son günlerde Türkiye'de de Deniz Feneri üzerine saldırılar, karalamalar oldu. Bunu yaptığımız basın toplantısıyla açıkladık. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Gönlünüz müsterih olsun. Deniz Feneri'ne bağışladığınız her kuruş kayıt altına alınır ve mutlaka fakir ve yoksula ulaştırıldı.

Bundan emin olmalısınız. Kendinizden emin olduğunuz gibi. Çünkü
Deniz Feneri. bu sistemi kurarken başından itibaren bu büyümeyi göz önünde bulundurdu. Her şeyi en modern şekilde tesis etti. Bize gelen bir çorap bile barkontlanır bilgisayarda kayıt altına alınır, depoya yerleştirilir, ondan sonra kimin ayağına çorap olarak gittiğine kadar bize bunu bağışlayanlar takip edebilirler. Deniz Feneri şeffaflık izlenebilirlik, denetlemeye sonuna kadar açıktır. Deniz Feneri kendi iç denetimini buna göre kuruludur. Bununla yetinmedi bizzat kamunun denetiminden geçti. Bu güne kadar ben başka derneğin olduğunu zannetmiyorum tam 17 denetim geçirdik. Bunun bir kısmını özellikle biz istedik, gelin ne olur bizi denetleyin diye. Devletin denetimiyle yetinmedik. Bunun akabinde uluslararası bağımsız bir denetim kuruluna 2004 yılından buyana denetlettik. A dan Z'ye bütün mali tablolarımızı inceleyip bize rapor sunuyorlar" diye konuştu.

Yemeğin ardından Yılmaz'a salonda bulunan tekerlekli sandalyeli 2 engelli vatandaş, motorlu sandalye talebinde bulundu. Yılmaz'da engellilere istedikleri sandalyelerin verileceği sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?