6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Deniz kestanesi gibi taş şaşırttı!

Eskişehir'de prostat hastası yaşlı bir adamın mesanesinden ameliyatla çıkarılan ve deniz kestanesine benzeyen taş, görenleri şaşırttı.

Bilecik'te ikamet eden ve idrar yollarında ağrı, sık tuvalete çıkma şikayetleriyle Özel Birleşik Sağlık Kurumları Eskişehir Anadolu Hastanesi'ne müracaat eden Ahmet Ünsal'ı (76) muayene eden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özteke, yaşlı adamın mesanesinde büyük bir taş olduğunu tespit etti.

Özteke, yeşil ışık lazer prostat ameliyatı uyguladığı yaşlı adamın mesanesinden çıkardığı taşın deniz kestanesine benzemesinin şaşkınlığını yaşadı. Doktor Özteke, ameliyatla çıkarılan bu mesane taşının şeklinin ilginç olduğunu belirterek, "Taştan ziyade, bu taşın sebebi önemli. Bu taşın sebebi, tedavi edilmemiş geciktirilmiş bir prostat. Taş şekil sebebiyle enteresan. Mesane taşları genelde düzgün yüzeyli, oval ya da yuvarlak olur. Bu şekilde taş oluşması çok nadir. Deniz kestanesi, kozalağa benzeyen taş, 50 gram ağırlığında" dedi.

İdrar kesesinde çok uzun süre bekleyen taşların kansere yol açtığının bilimsel bir gerçek olduğunu vurgulayan Yavuz Özteke, 50 yaşından sonra herkesin senede bir kez prostatını kontrol ettirmesi gerektiğini ifade etti.

Yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ve doktoruna teşekkür eden Ahmet Ünsal ise mesane taşını gazetecilere gösterdi. 1 çocuk babası Ünsal, "Prostat tedavimi 15 sene geciktirdim. Bel fıtığıyla uğraşacağım derken, prostatı unuttum. Böyle bir taşın mesanemden çıkarılmasına şaşırdım. Ancak, son zamanlarda çok ızdırap çektim. Şimdi o acılarımın sona ermesinden dolayı sevinçliyim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 17:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?