3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Deprem TIR'ı Eskişehir'de

DEPREM TIRI ESKİŞEHİR'DE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi tarafından düzenlenen "Depreme Duyarlılık Günleri" kapsamında Deprem Tırı, Eskişehir'e geldi.

22 ilde vatandaşlara deprem ve korunma yollarının anlatılacağı Deprem Tırı'nda, 4.8 şiddetinde bir deprem simülatörü de bulunuyor.

Eskişehir'in 2'nci derece deprem bölgesinde bulunduğunu belirten Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, "Deprem sırasında yaşanacak yaralanmaların önüne geçmek için, evlerde bulunan eşyaların güvenli yerleştirilmesi lazım. Yer sarsıntısında bu eşyalar, kayarak ya da düşerek insanların yaralanmalarına yol açmamalı. Deprem çantası da evlerimizde her zaman bulundurulmalı. Zaman zaman içine koyduğumuz eşyaların çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli. Deprem çantası, sadece battaniye ve yiyeceklerden oluşmamalı. İlk yardım seti, pilli radyo, sıklıkla kullanılan ilaçlar, el feneri, düdük, tapu ve kimlik fotokopileri gibi başlıca eşyaların bulunmasında yarar var" dedi.

Yarın da Vilayet Meydanı'nda hizmet sunacak olan Deprem Tırı'nda, sivil savunma ekiplerinin desteğiyle vatandaşlara ücretsiz deprem haritaları ve bilgilendirme broşürleri dağıtılacak.

DEPREM TIRI ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:37:03
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?