4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Devamı gelsin

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda yapacakları maçtan üç puanla ayrılmayı hedeflediklerini belirterek, "Bütün hedefimiz, iyi başladığımız ligi iyi bir şekilde bitirmek" dedi.

Eskişehirspor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, taraftarın muhteşemliği, takımın başından sonuna kadar oyundan kopmamasının kendisini sevindirdiğini söyledi. Ligin ilk iki haftasında Manisaspor ile deplasmanda berabere kalan, Bursaspor'u yenen takımın oyun anlayışından, disiplininden memnun olduğunu kaydeden Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Lig, uzun bir maraton. Bir tek Bursaspor'u yenmekle, Manisaspor ile berabere kalmakla lig bitmiyor. Bizim şuanda oynayacağımız kritik bir karşılaşma olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı var. Onlar da iyi bir takım, iyi bir kadro yaptılar. Bize göre avantajları, üzerlerinde baskı yok. Ondan rahat oynuyorlar. Bizim bütün amacımız, bu maçı kazanmak. Taraftarlarımızın o maçta da bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Bütün amacımız, İstanbul deplasmanından üç puanla ayrılmak. Başka bir düşüncemiz yok. Ligin ilk maçında oynadığımız futbolun tempo olarak üstüne çıkmamız gerekiyor, bunu yaparsak İstanbul'dan galibiyetle döneriz. Bütün hedefimiz, iyi başladığımız ligi iyi bir şekilde bitirmek" diye konuştu.

Çalımbay, sakatlardan dolayı sıkıntılı olduklarını vurgulayarak, "Sezgin, büyük ihtimal İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynamayacak. Burak, yarın antrenmanlara başlayacak. Yüzde yüz oynayacak kapasitede olacağını zannetmiyorum. El Saka'nın, Koray'ın, Doğa'nın sakatlıkları devam ediyor. Bu futbolcularımız da oynayamayabilir" açıklamasını yaptı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray'dan Volkan'ın transferiyle ilgili olarak ise, "Bu transferle başkan ilgileniyor. Dün İstanbul'daydı, geldi. Ama ne olduğunu tam bilemiyorum" ifadesini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?