6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Devlet Bahçeli Eskişehir'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir'' dedi.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen 'Gün Sazak ve şehitleri anma" törenine katılan Bahçeli, 27 Mayıs 1980 tarihinde uğradığı suikast sonucu şehit edilen eski Gümrük ve Tekel bakanlarından Gün Sazak'ın kabrini ziyaret edip, çiçek bırakarak su döktü.

Bahçeli, törende yaptığı konuşmada, merhum Gün Sazak'ın büyük devlet ve siyaset adamı, mümtaz bir gönül insanı olduğunu, şehadetinin 28. yılında manevi bir görevi ifa için yeniden bir araya geldiklerini belirterek, "Büyük Türk milliyetçileri, bedeli ne kadar ağır olursa olsun kökü dışarıda olan mihraklara karşı mücadeleden asla kaçınmayacaktır. Gün Sazak da ülküsüne bağlı, ilkelerine sadık bir dava adamı olarak bu odakların alçakça saldırılarına maruz kalmış ve maddi varlığı ne yazık ki erken bir zamanda aramızdan ayrılmıştır. Bir dönemin milli vicdanı olarak Türkçü tavrın ve davranışın abide temsilcilerinden Gün Sazak'ın devlet ve siyaset hayatındaki yeri doldurulamaz, değeri unutulamaz, kıymeti vazgeçilmezdir. Türk
milliyetçilerinden inancı ve idealleri uğruna gözünü kırpmadan Hakk'a yürüyen Gün Sazak ve ülkü şehitlerinin aziz hatıralarının artan bir şuurla yaşaması ve gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliği ortadadır. Gün Sazak gerek devlet yönetiminde, gerekse siyasi hayatında doğru bildiklerinden sonucu ne olursa olsun vazgeçmeyen, inandıklarından taviz vermeyen, ilkelerinden şaşmayan mümtaz bir kişiydi. Kısa süre icra ettiği Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevi süresince karaborsacıya, vurguncuya, yolsuzluk simsarına ve rüşvetçilere göz açtırmayan Gün Sazak, aziz milletin iftiharını kazanıp MHP'nin ve Türk milliyetçilerinin yüz aklarından biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir. Dün gayri milli unsurların Türk milletine yönelik tasallut girişimine karşı verdikleri onurlu ve muhteşem mücadelenin ne anlama geldiği üzerinde bugün mutlaka düşünülmesi ve sonuçlar çıkarılması, karşılaşılan yeni sorunlarla mücadelede yararlı olacaktır. Bilinmelidir ki aziz milletin mukaddes varlığına kastetme aymazlığına kendini kaptıranlara geçmişte tarihi bir cevap veren Türk milliyetçileri, bugün ve yarın da aynı kararlılığı gösterecek cesaret ve güce ziyadesiyle sahiptir" dedi.

Bahçeli, Gün Sazak'ın kabrine kadar ellerinde Türk bayrakları bulunan ülkücü gençlerin oluşturduğu konvoy eşliğinde yürüdü.

Kabristanda okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen Bahçeli, Sazak'ın kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bırakıp su döktü. Ardından okunan mevlidi dinleyen Bahçeli'ye, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekilleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 18:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?