6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Dikkatli makinist kazayı önledi

Eskişehir’de, direksiyon hakimiyetini kaybedip demiryoluna uçan bir otomobilin sürücüsü aracını rayların üzerine terk ederken, dikkatli bir makinist sayesinde yolcu trenlerinin karşı hatta yönlendirilmesiyle faciadan dönüldü.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Karagözler köyünde gece saatlerinde meydana gelen olayda, kimliği henüz tespit edilemeyen 26 AD 671 plakalı otomobil sürücüsü, tren yolu kenarında seyrederken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkarak demiryoluna uçan araç, rayların üzerinde askıda kaldı.

Sürücü, daha sonra kimseye haber vermeden demiryolundan çıkarmayı başaramadığı aracını rayların üzerinde bırakıp, kaza yerinden ayrıldı. Bu esnada İstanbul’dan Diyarbakır istikametine giden Güney Ekspresi’nin makinisti, diğer hatta bir otomobilin demiryolu üzerinde olduğunu fark ederek, telsizle durumu DDY görevlilerine bildirdi.

Yetkililer emniyet güçlerine haber verirken, diğer yandan da aynı saatlerde söz konusu hattı kullanarak İstanbul’a gidecek olan Anadolu Ekspresleri’ni karşı hatta yönlendirdi. Bu arada Eskişehir’e gelen ve İstanbul’a giden trenler, kontrollü bir şekilde aynı hattı kullandı. Makinistin demiryolundaki treni fark etmesiyle faciadan dönüldüğünü belirten DDY görevlileri, kuzey hattın ulaşıma kapanması sebebiyle güney hattından gerçekleştirilen tren seferlerinin olay yüzünden en az 10’ar dakika rötar yaptığını söyledi.

2.5 saat kapalı kalan Eskişehir-İstanbul demiryolu, pikaba bağlanan otomobilin jandarma ve DDY görevlileri tarafından ittirilerek rayların üzerinden çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı. Otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 10:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?