4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Dinamitle maden aradılar!

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TATBİKATTA DİNAMİTLE MADEN ARADI

Eskişehir'de bir grup üniversite öğrencisi, arazide dinamit patlatarak maden aradı.

Magnesit AŞ.'nin Kütahya yolundaki arazisine gelen bir grup Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Maden Mühendisliği öğrencisi ve öğretim görevlileri, dinamitle maden arama tatbikatı yaptı.

Ardından arazide fidan diken öğrencilere bir konuşma yapan Orman Müdürü Mahmut Aydın, Orman Bölge Müdürlüğü ve ESOGÜ Maden Fakültesi öğrencileri ile birlikte burada fidan dikmek için bir araya geldiklerini belirterek, ''Daha önceden burada yapılan kazılarda yer altı kaynaklarımız çıkartılmıştı. Biz tahrip olmuş topraklarımızı yeniden yeşillendirmek için öğrencilerimiz ile iş birliği yaparak fidan dikiyoruz. Diktiğimiz fidanların yetişmesi için her türlü toprak şartları maden firması tarafından güzel bir şekilde hazırlanmış. Bugün burada hem yer üstü, hem de yer altı kaynaklarımızın ne kadar değerli olduğunu görüyoruz'' dedi.

Şirketin teknik sorumlusu Ümit Yıldırım da, ESOGÜ Maden Mühendisliği Bölümünden yüz yirmi öğrenci ile 10 öğretim elemanın organizasyona katıldığını belirterek, "Bu patlamada elli adet delik açıldı. Bu deliklerin başına ikişer öğrenci yerleştirildi. Bunların başına sorumlu arkadaşlarımızı görevlendirdik. Öğrencilerimiz dinamit patlatılmasından sonra, işlenmiş maden yataklarına fidan dikerek buraların ağaçlandırılmasını sağlıyor'' dedi.

ESOGÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Adnan Konuk ise, madenlerde açık işletme adlı ders için öğrencileri sahaya getirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye'de 18 maden mühendisliği bölümü var. Bu bölümde bu şartları bulan nadir üniversitelerden birisi olduğumuzu düşünüyorum'' diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TATBİKATTA DİNAMİTLE MADEN ARADI
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TATBİKATTA DİNAMİTLE MADEN ARADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 17:49:02
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 11:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?