7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

DİSK meydanlarda

Eskişehir’de SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devreledilmesini tepki gösteren bir grup DİSK üyesi protesto yürüyüşü yaptı. Kızılay Binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) üyesi, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan atarak SSK binası önüne kadar yürüdü.

’Vur vur inlesin hükümet dinlesin’, ’Hükümet uyuma, sabrımızı taşırma’ gibi sloganlar atan işçiler, alkışlarla hükümeti protesto etti. Burada bir basın açıklaması yapan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, "Primlerimiz sosyal güvenlik fonlarında büyük bir miktar oluşturmaktadır. İktidarlar yıllardır bu fonları siyasi çıkarlar için ucuz kredi olarak kullandılar, rant sağladılar, kurumlarımızı zarar uğrattılar, birikimleri erittiler. Hiç bir hakları olmadığı halde kendi kurumlarımızın yöneticilerinden bizleri dışladılar. Kurumu işlemez hale getirdiler. Bu yüzden SSK kaliteli hizmet veremez duruma düştü" dedi.

Hükümetin işçilerin birikimlerine tümüyle el koymaya, sermayeye devretmeye hazırlandığını ileri süren Kavak, "Bunun birinci adımı olarak SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na devretmek istiyorlar. İleri sürdükleri iddiaların hiçbir dayanağı yoktur" diye konuştu.
İşçiler açıklamanın ardından dağıldı.

eskişehir
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 15:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?