5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

DİSK'ten çaylı simitli eylem

DİSK ÜYELERİ ÇAYLI SİMİTLİ EYLEM YAPTI

DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Eskişehir'de protesto etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eskişehir Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen ve üzerinde 'Asgari Ücret, Kaç Simit?' yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, asgari ücretle çalışan milyonlarca insanın yaşam koşullarının belirleneceği toplantıların başladığını kaydetti.

"DİSK Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan hesaplamalara göre, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 830 TL" olduğunu belirten Kavak şöyle konuştu: "Buna karşın asgari ücret açlık sınırının altında belirleniyor. Asgari ücretle çalışan bir kişinin bir ay boyunca kendisini ve ailesini geçindirme olasılığı yok. Ulusal İstihdam Strateji Belgesi üzerinde yapılan çalışmalarda, bölgesel asgari ücret hakkında konuşuluyor. Bölgesel asgari ücret, bölgeler arası eşitsizliği ve yoksulluğu artıracaktır. Asgari ücretle geçinen milyonlarca işçinin ve ailelerinin yaşamları tehlike altında. Asgari ücret, işçinin ailesi ile birlikte tüm zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde, insan onuruna yakışan bir düzeyde tespit edilmelidir. Asgari ücret net olarak belirlenmeli ve asgari ücret üzerinden alınan vergiler kaldırılmalıdır. Evlerde yapılan işler için de asgari ücret uygulamasına gidilmelidir" şeklinde konuştu.

DİSK ÜYELERİ ÇAYLI SİMİTLİ EYLEM YAPTI
DİSK ÜYELERİ ÇAYLI SİMİTLİ EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:25:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 17:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?