5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Doğalgaz zammı protesto edildi

Eskişehir'de doğalgaz zammını protesto eden bir grup vatandaş, battaniyelere sarınarak yürüyüş yaptı.

Halkevleri tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinden başladı. Yürüyüşte battaniyelere sarınarak pankart ve dövizler taşıyan grup, "Doğalgaz zammı geri çekilsin" şeklinde slogan atıp İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) binasına kadar yürüdü. Gruba, bir binada çalışan inşaat işçileri de alkışlarla destek verdi.
Basın açıklamasını okuyan Gültepe Halkevi Şube Başkanı Gülşah Öztürk, son 11 ayda doğalgaza yüzde 82 oranında zam yapıldığını belirterek, "Geçen kış ısınmak için 100 lira harcayan bir aile 182 lira, 200 lira ödeyen aile ise 360 lira ödeyecek. Doğalgaz zamları haksızdır, kabul edilemez. Derhal geri alınmalıdır. Zamlar geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Hep birlikte seslendirdikleri "zam" şarkısıyla eylemi sona erdiren grup, daha sonra dağıldı. Öte yandan ESGAZ yetkilileri, protestocu gruba, bina dışına astıkları, "Doğalgaza yapılan zammın muhatabı şirketimiz değil, Botaş'dır" yazılı afişle cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?