4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Doktor çiftin mezuniyet sevinci

21 yıl önce tıp fakültesinde öğrenim görürken tanışıp evlenen doktor çift, yıllar sonra yeniden sınıf arkadaşı olup aşklarının canlandığı Eskişehir'de ikinci kez üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

21 yıl önce Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni birlikte bitiren ve İzmir'de ortopedi uzmanı olarak görev yapan Selçuk Özder ile pratisyen hekim olan eşi Müfide Özder, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden de yine birlikte mezun oldu. "21 yıl önce tıp fakültesinde yeşeren aşkımız, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tekrar canlandı" diyen Özder çifti, birlikte kep giymenin sevincini yaşadı.

Eğitimin sınırı olmadığını belirten Selçuk Özder, "Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü, yeni bir şeyler öğrenmek, kendimi geliştirmek açısından çok faydalı buldum. İkinci kez mezun olmak çok farklı bir duygu. Eşimle 21 yıl önce sınıf arkadaşıydık. Sonra evlendik, hayat arkadaşı olduk. Babam da Eskişehirli bir eğitimci, Türkiye'nin ilk edebiyat öğretmenlerindendi. O bize eğitimin önemini öğretti. Biz de onun yolundan gidiyoruz. İkinci fakülteyi bitirdik. İkinci üniversiteden çok zevk aldım, eğitime devam etmek istiyorum. Sınavlara eşimle beraber çalıştık. Bizim ders çalıştığımızı gören çocuklarımız da dersleriyle daha çok ilgilendi. Ben bölümde 8. oldum. İzmir'den başka gelen olmadığı için de İzmir birincisiyim. İkinci üniversite kısmında yine benden yüksek not ortalaması olan yok. İkinci üniversitenin de birincisiyim" dedi.

Müfide Özder ise, eşiyle 21 yıl önce Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduklarını anlatarak, "Aynı sınıftaydık. Şimdi yine aynı sınıftan ikinci mezuniyetimizi kutluyoruz. Bu kadar coşkulu, kalabalık bir tören bizi heyecanlandırdı, çok mutluyuz. 2 çocuğumuz var. Öğrenci olarak burada bulunduk, o günleri sanki bir daha yaşadık. Kızım ve oğlum bizi statta izledi. Çok güzel bir duygu. Gençleştik, yeniden bir mezuniyet yaşıyoruz. Herkese ikinci üniversiteyi tavsiye ederim, imkanlar var.Bize bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ederim. Çocuklarımız da bizim ikinci üniversite bitirmemizden dolayı çok mutlu oldular. Eskişehir'i ilk defa görüyoruz. Çok güzel bir şehir. İyi ki, AÜ İktisat Fakültesi'ne girmişiz. Bundan sonra da eşimle aynı sıraları paylaşmayı düşünürüm. Çocuklarımızla beraber okuduk. Eşim benden daha çalışkan. Ben pratisyen hekimim, eşim ortopedi uzmanı" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?