9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Doktorlardan başkana ziyaret

Güney Koreli bir grup doktor, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.


Koreli doktorları Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda kabul eden Başkan Prof. Dr. Büyükerşen, konuk doktorları Eskişehir'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kore ile Türkiye'nin, Kore Savaşları'na kadar uzanan köklü bir dostluk geçmişi bulunduğunu ifade eden Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in Güney Kore'nin Paju kenti ile "kardeş şehir" olduğunu söyledi.

Güney Kore ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra başta turizm olmak üzere bir çok alanda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, "Sizlerin ziyaretinden sonra sağlık alanındaki işbirliklerinin de artacağını ümit ediyorum. Kore'ye döndüğünüzde Paju Belediye Başkanı kardeşime sevgilerimi iletmenizi rica ediyorum" dedi.


Koreli heyet adına açıklama yapan Başhekim Chai Jang Seok ise, "Eskişehir'in caddelerinde dolaştığımızda, ne kadar güzel bir kente geldiğimizi fark ettik. Güney Kore Doktorlar Birliği'nin kuruluşunun 100. yılı, Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin başlamasının da 50. yılı olan böyle önemli bir dönemde, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.


Anadolu Üniversitesi Medikososyal Hastanesi'ni de gezen Koreli doktorlar, hastanenin donanım ve temizliği ile örnek, hastane başhekimi Dr. Turgut Kutlu'nun da başarılı bir yönetici olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 18:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?