4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Doktorların uyarılarına kulak asmadı

ABD'de by-pass ameliyatı olduktan sonra ilk kez geldiği Eskişehir'de partililere hitap eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, doktorların uyarısına rağmen yarım saatten fazla kürsüde kaldı.

Bakan Unakıtan, Eskişehir Anemon Otel'inde partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz, sıhhi sebeplerden dolayı aranızda olamadım ve çok önemli de bir ameliyat geçirdim. Dualarınız erişti. Dualarınız bereketine her şey çok güzel geçti. Başkalarının, 'Daha erken' dediği zamanlarda çok şükür ben sıhhatime kavuştum. Herhalde 1-2 hafta daha doktorlar, 'Dikkatli davran, tokalaşma, sarılmasınlar, öpüşmesinler' diyor. Şimdi baktım, bütün arkadaşlar buna riayet etti. Çok şükür, bir araya tekrar geldik.Bugünleri hakikaten iple çektim. Amerika'daki doktor, 'Türkiye'ye gidebilirsin' deyince hemen ülkeme geldim. İşe başlayacaktım, Başbakanımız, 'Hemen başlama, biraz daha bekle, sen bize lazımsın' dedi. Bir hafta İstanbul'da durdum. Ankara'ya geldim, çok şükür bu hafta işe başladım. İşe başladım ama bütün dileğim, kalbimin istediği Eskişehir'e ne zaman geleceğimdi. Çünkü, sizlerle beraber olmak bana büyük bir mutluluk veriyor. Allah'a çok şükür yine beraber olduk, birbirimize kavuştuk. Eskişehirlilere,
Eskişehir'e kavuştum. Ne kadar şükretsem az. Bu hafta buradayım, inşallah oyumu da burada kullanacağım. Çünkü burası bizim kendi yerimiz" ifadelerini kullandı.

Amerika'da da Eskişehir basınını, Eskişehir'den gelen haberleri her gün takip ettiğini anlatan Kemal Unakıtan, "Bazılarının güzel, bazılarının çok tenkitçi yazılarını okudum. Bazılarının yazılarına inandım, bazılarının yazılarının tersine inandım. Çünkü öyle bir şey var ki, o kalem hep aynı yazıyor. Siz ne yapsanız yine aynısını yapıyor. O zaman diyorum ki, bizim arkadaşlar çok iyi şeyler yapıyor" dedi.

"HERKESLE KAVGALI BİR ZİHNİYETE HİZMET GELMEZ"

Bakan Unakıtan, herkesle kavgalı bir zihniyete hizmet gelmeyeceğini kaydederek, "Ben şimdi hizmet yapacağım, bana uyumlu bir belediye lazım. Benimle uyumlu çalışacak bir belediye lazım. Hizmet nasıl gelecek başka? Ankara'yla kavgalı olursa ne olacak? Bu kadar olur işte. Bir insanın evine gittiğiniz zaman daha çöplerini toplayamamış birini görürseniz, 'Ya evine bile bakamıyor' dersiniz. Ne konuşuyorsun daha? Çöpünü halledememişsin. Halka tepeden bakan, herkesle kavgalı bir zihniyetle olmuyor, olmaz. O kadar insanları küçük, hor görmeyin. İnsanlara tepeden bakan anlayışı, zihniyeti artık Eskişehirliler taşıyamaz. Eskişehirimizin bu makus tarihini değiştireceğiz. Kimseyle şahsi bir kavgamız yok, herkese karşı bizim saygımız var. Herkesi sayarız, severiz. Ama Eskişehir'in istediği hizmetleri de görmek isteriz. Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı'nda pist çalışmalarına başladık. Yarın öbür gün buraya başka devletlerin uçakları da inmeye başlayacak. Eskişehir'i uçak endüstrisinin, sanayinin merkezi haline
getireceğiz. Eskişehir'e daha büyük sanayi şirketleri getirmenin peşindeyim. Onlarla ilgili görüşmelerimiz oluyor. Onları buraya davet ediyorum. Onları nasıl olsa buralara getireceğim" diye konuştu.

"DOĞRU, DÜRÜST HELASI OLMAYAN STADIN AÇIK TRİBÜNÜNDE ZAVALLI TARAFTARLAR HEM TİTRİYOR HEM DE 'ES-ES' DİYE BAĞIRIYOR"

29 Mart Mahalli Seçimleri'ne az bir zaman kala finale girdiklerini dile getiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "İşte siz birtakım uydurulan haberlere de bakmayın. Anketlerde 'Şu, bu çıkıyor.' Hepsi palavra. Bundan sonra 29 geldi, 30'unda istesen de bir şey yok" dedi.

Unakıtan, Eskişehirspor'un hem liglerde üst sıralarda şampiyonluğa oynayacağını hem de Avrupa takımlarıyla karşılaşacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Avrupa takımlarıyla oynadığınız zaman affedersiniz bu stadyuma mı getireceğiz? Doğru dürüst helası yok. Öyle yani. Kusura bakmayın. Karşı taraf, tribünler açık. Yağmuru, çamuru, kar var. Oradaki zavallı taraftarlar, hem titriyor hem de 'Es-Es' diye bağırıyor. Bu insana çile çektirmek. Eskişehirimiz buna layık mı Allah aşkına? Adam gibi bir stadyum yapalım, her tarafı kapalı. Avrupalı da geldiği zaman, 'Aman ne güzel' desin."

Bir partilinin, "Kayserililer kıskanmaz değil mi bakanım?" dediği Bakan Kemal Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Kayserililer kıskanmaz da biz biraz kafayı çalıştıralım. Kayserililer ne yaptı, bir bakalım şöyle. Önce AK Parti belediyeciliğiyle tanıştılar. Kayserililer, uyanık adamlar. Ondan sonra oradaki sanayilerini geliştirdiler. Şimdi öyle bir stadyum yaptılar ki, fevkalade. O da yetmedi, cumhurbaşkanını da seçtiler. Ama şimdi cumhurbaşkanlarına nasıl sahip çıkıyorlar? 'Cumhurbaşkanı' dediğin zaman hep birlikte ayağa kalkıyorlar, hep birlikte oturuyorlar. Birlik, beraberlik içerisinde. Biz Eskişehirspor'a moral verdik, yanında olduk. Ondan sonra bana demedikleri lafı bırakmadılar. Hem de Eskişehirli yazarlar bunu yaptı. Efendim, siyaset karıştırıyormuşum. Ne siyaseti karıştırayım canım. Memleketin bir milletvekili, bakanı takımına gidiyor da ben niye gitmeyeyim? Ne var yani? Maliye Bakanı gelmiş de hakem onun için şey vermiş. Niye vermiyor şimdi? Hep aleyhimize veriyor. Takım tutar gibi, 'İlla şuna, illa buna' demenin bir alemi yok ki. Eskişehir'e kim hizmet getirecek? Bak burada bakanınız var. Bakanınızın
gücünü de bilin. Çünkü, bir yerin bakanının olmasının büyük faydaları oluyor. Hükümette temsil ediliyorsunuz canım. Eskişehir lafı geçtiği zaman bütün bakanlar bana bakıyor."

Esprileriyle partilileri güldüren Unakıtan, trafikle ilgili sarf ettiği "Arap saçı" deyimini bir kez Araplar ile toplantıdayken kullandığını anlatınca salondaki herkes güldü. Bir partilinin "Battalgazi'nin gücü, Yunus Emre'nin sevgisi, Nasrettin Hoca'nın gülüşü size hediyemiz olsun" dediği Bakan Kemal Unakıtan, sık sık konuşmasını tezahüratlarıyla kesen gençlere de memnuniyetini ifade etti.
"Ben uzun zamandan beri sizlerin aranızda olmadığım için, hasret gidermek için bu kadar uzun konuştum. Esasında doktorlar, 'Bu kadar uzun konuşma' diyor" diyen Unakıtan, "Allah, uzun ömür versin" diyen partiliye de, "Bu ameliyatı boşuna olmadık kardeşim" karşılığını verdi.Yarım saatten fazla kürsüde kalan Unakıtan'a partililer muhtelif hediyeler verdi. Salona asılan, "Yürüyüşümüzü değiştiren bakanımız, koşmak için sizi bekliyoruz" pankartı ise dikkati çekti.

Öte yandan, Bakan Unakıtan eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte kaldığı otelde asansöre binmek istediği sırada otomatik kapının kapanmak üzere harekete geçmesi, heyecanlı anların yaşanmasına sebep oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 18:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?