5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Dolandırıcılığa 2 tutuklama

SAHTE PARAYLA DOLANDIRICILIĞA 2 TUTUKLAMA

7 ilde 17 kişiyi sahte paralarla dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şehir merkezinde ev ve iş yerlerine kiralık ve satılık ilanları veren kişilerle görüşüp bu yerleri yakınları için tutacaklarını ileri sürerek, kapora olarak sahte euro verdikleri iddia edilen C.S. ve F.K.'yi yakaladı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, olayın bir diğer şüphelisi olduğu öne sürülen N.O. adlı kadını da İstanbul'da yakalayarak gözaltına aldı. Polis, C.S.'nin üzerinde yaptığı aramada 4 adet sahte 500 euro, 2 adet sahte 500 dolar, 12 adet geçersiz bin liralık Brezilya parası ile çok sayıda banka kartı; F.K.'nin üzerinde ise bir adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Adana, Yalova, İstanbul, Denizli, Isparta, Bolu ve Eskişehir'de 17 kişiyi aynı yöntemle dolandırdıkları iddia edilen şüphelilerden C.S. ve F.K. "parada sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. N.O. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 16:34:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 17:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?