6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

7 ilde 17 fabrikadan nakliye dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen 8 kişi, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasına ait 8 bin YTL'lik ürünün, nakliye için çalıntı kamyon ve sahte evrakla çalınması olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

Jandarma ekipleri, şüpheliler A.N., emekli polis memuru H.A., O.U., M.S., A.Ç., N.K., N.A. ve Ç.D.'yi Aksaray, Samsun ve Eskişehir'de eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu yakaladı. Sorgularının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, araç hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve sahte plaka temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.N., H.A., O.U., M.S. ve A.Ç. tutuklandı.

Diğer 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma, şüphelilerin Ankara, Nevşehir, Niğde, Adapazarı, Manisa, Bursa'da da 16 fabrikayı benzer yöntemle dolandırdıklarını tespit etti.

Yetkililer, son günlerde ülke genelinde ''nakliye dolandırıcılığı'' olaylarında artış gözlendiğini, firma sahiplerinin yük verdikleri kişilerin güvenilir olup olmadıklarını iyi araştırmaları ve daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:27:49
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 18:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?