3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Domino' operasyonu: 75 gözaltı

Eskişehir polisinin "Domino" kod adıyla düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, Eskişehir ve Antalya'da 22 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 75 kişi gözaltına alınırken, 16 kilo 418 gram esrar ve 3 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurup uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 16 kişi Eskişehir'de adliyeye sevk edilirken, zanlılar görüntü alan gazetecilere saldırdı. Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik "Domino" kod adlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Eskişehir'in Yıldıztepe, Büyükdere, Gültepe ve Zafer Mahalleleri ile Antalya'da 22 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştiren Narkotik polisleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 16 şüpheli ile uyuşturucu madde satın aldığı tespit edilen 54 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; toplam 16 kilo 418 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız av tüfeği, 39 fişek ele geçirildi.

Ayrıca, uyuşturucu madde ticareti ve naklinde kullanıldığı belirlenen bir otomobil, bir hassas terazi, çanta ve valizler ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bir miktar paraya el konuldu. Haklarında, "kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın almak" suçundan hukuki işlem yapılan 54 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüpheliler İ.A. (35), M.G. (31), M.Ç. (30), A.D. (30), S.K. (28), S.A. (26), K.Y. (24), H.A. (25), Ş.D. (25), B.K. (25), S.Ç. (24), K.D. (33), H.Ç. (29), İ.B. (35), C.Y. (40) ve M.K. (25) ise, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık etmek, örgüt kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri nakletmek, depolamak, satışa arz etmek ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan bazıları, adliyeye girişlerinde kendilerini görüntüleyen gazetecilere tükürüp tekme atarak saldırdı. Öte yandan aynı operasyonla ilgili yakalanan R.B. (31), E.E. (46), A.Y. (29), Ş.K. (32) ve S.B. (32) adlı 5 kişinin ise daha önce tutuklandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 13:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?