4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Domuz gribinden ilk ölüm!

ESKİŞEHİR'DE DOMUZ GRİBİNDEN İLK ÖLÜM

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, halk arasında domuz gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsünün kentte ilk kez ölüme sebep olduğunu söyledi.

Fidan, yaptığı açıklamada, 'KOAH' ve 'down sendromu' hastası olan bayan M.K.'nin (35) sürekli var olan solunum sıkıntısı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiğini belirterek, hastanın yoğun bakımda tedavi altına alındığını ifade etti. Ateş yüksekliği ve solunum sıkıntılarının artışı sebebiyle hastadan numune alındığını kaydeden Hüseyin Fidan, Pandemik A (H1N1) virüsü tespit edilen hastanın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, söz konusu bayanın domuz gribi sebebiyle şehirde hayatını kaybeden ilk kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, makamında domuz gribi aşısı oldu. Sağlık Müdürlüğü aşı ekibine domuz gribi aşısı olan Kılıçlar, Pandemik A (H1N1) grip aşısının domuz gribi ile en etkin mücadele yöntemi olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığı en az kendi sağlığım kadar önemlidir. Lütfen, bilime inansınlar. Spekülasyonlardan ve polemiklerden etkilenmeden rahatlıkla aşı olabilirler” dedi.

ESKİŞEHİR'DE DOMUZ GRİBİNDEN İLK ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 16:13:04
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 18:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?