3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Dostluk treni Eskişehir'de

DOSTLUK TRENİ ESKİŞEHİR'DE

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (SHÇEK) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları iş birliği çerçevesinde İstanbul-Kars arasında düzenlenen ''Dostluk Treni'' seferi Eskişehir'de karşılandı. Eskişehir SHÇEK İl Müdürü Hasan Basri Cambaz, Dostluk Treni'nin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın öncüsü olacağını söyledi.

Tren garında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Basri Cambaz, trenin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın öncüsü olduğunu belirterek, ''Bu tren sayesinde çocuklarımız kültürel bakımdan birçok yeri gezip, tanıma fırsatı bulacaklar. Çocuk hakları hakkında geniş bir bilgiye sahip olacaklar. Bu dostluk treninde Birleşmiş Milletler kuruluşuyla birlikte 75 çocuğumuz var. Çocuklarımıza çocuk haklarını savunan, anlatan arkadaşlarımız var. Tren Eskişehir'den sonra Ankara'ya uğrayarak bugün

orada kalacak. Daha sonra Kayseri, Sivas, Erzuruma gidecek. Trende bulunan çocuklarımızın illerde bulunan çocuk hakları temsilcileri ile buluşmalarını hedefliyoruz. Bugün biz de burada çocuklarımızı kaynaştırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra gelen misafir çocuklara Halk Oyunu gösterisi yapılırken, elmalı şeker, kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Eskişehirli çocukların yoğun ilgiyle karşıladığı tren, bir sonraki durağı Ankara'ya hareket etti.

Etkinliğe, Eskişehir Vali Yardımcısı Nahsen Badeli, SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars da katıldı.

DOSTLUK TRENİ ESKİŞEHİR'DE
DOSTLUK TRENİ ESKİŞEHİR'DE
DOSTLUK TRENİ ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 19:20:03
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 20:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?