4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Dövizli açıklamaya 5 yıl hapis!

Eskişehir'de, "Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez. Köpeklere giriş serbesttir" yazılı dövizlerle basın açıklaması yapan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa, 5 ay hapse çarptırıldı. Çapa'nın hapis cezası para cezasına çevrilip ertelendi.

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz yargılanan Niyazi Çapa (68) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Hakim, sanık Niyazi Çapa'yı TCK'nın 216. maddesinin 2. fıkrasında yer alan, ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçunu işlediği gerekçesiyle önce 5 ay hapis cezasına çarptırdı, daha sonra hapis cezasını 3 bin TL para cezasına çevirip erteledi.

5 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda alacağı cezaya eskisi de eklenecek olan Niyazi Çapa, karara itiraz etmeyeceklerini belirterek, ''Mahkemenin verdiği karara saygılıyım'' dedi.

7 Ocak 2009 tarihinde dernek üyeleri ile birlikte, "Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez. Köpeklere giriş serbesttir" dövizleriyle basın açıklaması yapan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa hakkında, "kişiler arasında ayrımcılık yapmak" suçundan dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?