3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

DP lideri Cindoruk Eskişehir'de

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ESKİŞEHİR'DE (2)

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Bir parti dini kullanmaya başlarsa, Allah onu çarpar" dedi.

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti'nin birleşmesinin ardından ilk ziyaretini Eskişehir'e yapan Cindoruk, partisinin il başkanlığı girişinde bir grup partili tarafından çiçeklerle ve "Başbakan Cindoruk" sloganlarıyla karşılandı.

Bazı partililer Hüsamettin Cindoruk'u bacaklarından tutup havaya kaldırmak istedi. Ancak, başarılı olamadı. Ardından parti binasına çıkıp partilileri hitap eden DP Lideri Cindoruk, "Bugün burada alnımız açık huzurunuza geldik" diye konuştu.

Hüsamettin Cindoruk, bugün Demokrat Parti'nin yaptığı birleşme kongresinin öneminin değerinin ortaya çıktığını savunarak, şunları söyledi:

"Bugün bir başka partimiz, Ankara'da ihtilaflı ve sıkıntılı bir kongre yapıyor. O kongrede şimdi televizyonda seyrettiğim kadar hadiseler, kongre salonuna sızma istekleri ve genel başkanlıktan vazgeçiren siyasetçiler var. Bu kongreyi görünce, Demokrat Parti'nin o birleşme kongresinin hem itibarı, hem de değeri artmıştır ve bizim ne yapmak istediğimiz, nasıl bir siyasi görüşü temsil ettiğimiz de ortaya çıkmıştır. Bu birleşme hareketi bir ideolojik hareket değildir, bir ideal hareketidir. Maalesef siyasetimizde idealler, idealimizm kaybolmuştur."

"Ben siyasi partilerin ve liderlerin din konusunde fetva verdiklerini hiç görmedim" diyen Cindoruk, "Bir parti dini kullanmaya başlarsa, Allah onu çarpar" ifadesini kullandı.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, sınırlı bir idealleri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O da bu ülkenin topraklarını hepimiz ortak paylaşacağız. Hiçbir vatandaşımızı ayırmıyoruz, hiçbir vatandaşımızı kimlik, kişilik, ırk, renk, din açısından bölmüyoruz, onları ayrı ayrı değerlendirmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, Türk'tür. Türk olmaktan korkan varsa, onlar zaten Türk olma hakkına ve onuruna sahip değillerdir."

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ESKİŞEHİR'DE (2)
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ESKİŞEHİR'DE (2)
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 13:56:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 14:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?