3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

DSİ Nijer halkını suyla buluşturuyor

Türkiye'nin 19 su kuyusu açtığı ve topraklarının büyük bir oranı çöl olan Afrika ülkesi Nijer'de, DSİ ekibinin sondaj çalışmasıyla yeraltından çıkardığı suya en çok çocuklar sevindi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Afrika'ya açılım programı çerçevesinde Nijer Cumhuriyeti'ndeki içme ve kullanma suyu sıkıntısının çözümüne katkıda bulunmak üzere çalışma başlattı.

Çalışma çerçevesinde DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü'nce 13 kişilik bir sondaj ekibi, gerekli makine ve ekipmanlarla Nijer'e gitti. Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi (TİKA) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında ülkenin muhtelif yerlerinde açılması planlanan 30 su kuyusundan 19'u üç aylık çalışma neticesinde hizmete girdi. Su kuyusundan ilk suyun çıkışını, Nijerli çocuklar suyun altına girip yıkanarak kutladı. Çocuklar, su eğlencesi sonunda yanlarında getirdikleri kovalara da su doldurmayı ihmal etmedi.

DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Remzi Ertek, Nijer'deki çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklarken, Afrika'daki diğer ülkelerin de sondaj kuyusu için yaptıkları tekliflerin değerlendirildiğini bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?