4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

DSP lideri Sezer Eskişehir'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, hükümetin ekonomik krizi algılayamadığını ve tedbir almadığını savundu.

Partisinin Odunpazarı Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap eden DSP Genel Başkanı Sezer, ekonomik krizi algılayamayan, tedbir almayan bir hükümetin olduğunu ifade ederek, "Bu milleti bu hale getirenler kimdir? Tabii ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Davos'ta sahte kabadayılık yapıyor da Irak'ta yüz binlerce Müslüman öldürülürken neredeydi? Aynı Erdoğan'ın adamı, 'Bunu süpürmeyin' dememiş miydi? Biz kendi işimizi kendimiz görürüz. Bunları sandıkta süpüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Binlerce insanın kredi kartı borcu olduğunu ifade eden Sezer, "Erdoğan önce milleti borçlandırdı, sonra da sahte kabadayılık ve ahlak hocalığı yapmaya kalkıyor. Krizi millet mi ortaya çıkardı? Aslında burnunun ucunu göremiyor. 'Teğet geçecek kriz' diyor. Biz de 29 Mart'ta Eskişehir'i tekrar kazandığımızda, 'Hamdolsun' diyeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'de tedbir paketlerini açıkladığını hatırlatan Sezer, "İyi etti, geç bile kaldı. Ama otomobil alacak kaç kişi var, soruyorum. Üstelik bu malların yüzde 80'i ithal. Yani dışa bağımlı ekonomi olduğu için bu paraların yüzde 80'i de dışarıya gidecek. Başbakan sürekli laf yetiştiriyor, beyaz eşya dağıtarak, kömür dağıtarak oy toplamaya çalışıyor. Milleti muhtaç hale düşürdü, bir de bundan yararlanmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Mitingde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Jale Süllü de birer konuşma yaptı. Miting, sanatçı Nükhet Duru'nun verdiği konserin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?