5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

DSP liderine yağmur şoku!

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER'E YAĞMUR ŞOKU

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Eskişehir mitinginde aniden yağmur bastırınca kendisine şemsiye tutulmasını reddedip konuşmasını planlanan süreden 20 dakika önce bitirdi.

Türker, Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan anayasa değişikliği tartışmalarının özünden giderek uzaklaştığını belirterek, söz konusu değişikliğin ülkeye neler getireceğinin yeterince tartışılmadığını savundu. Referandumdan sonra nasıl bir Türkiye olacağının anlatılmadığını ifade eden Masum Türker, ''Liderler meydanlarda soy sop, boy ve havuz tartışması yapıyor. 12 Eylül'de verilecek oylar, Türkiye'nin geleceğini tayin edecek. Biz DSP olarak 'hayır' diyeceğiz''

dedi. Türker, anayasa yapılırken uzlaşma sağlanmadığını öne sürerek, ''Değişikliğe karşı çıkan muhalefet engellendi. Sonra da soy sop, boy pos tartışması yaşanıyor. Benim boyum 1.70'in üzerinde ama ülkeyi ondan daha iyi yönetirim. Ne yapalım, adamın boyu Allah vergisi 1,85. Boyu ile mi bizi idare edecek? Recep Tayyip Erdoğan, gücünü sınırlayan Anayasa Mahkemesi'ni ve anayasayı sulandırmak istiyor. Halk oylaması yalnız anayasa oylaması değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın da oylamasıdır'' diye konuştu.

Türker, mitinge katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de göstererek, ''Başkanımızla çok uğraşıyorlar. Şunu bilsinler; başkanın kılına zarar gelirse, önlerine ilk atılacak benim. Arkamda durmaya var mısınız?'' ifadelerini kullandı.

Bu esnada aniden bastıran yağmur sebebiyle konuşmasına planlanan süreden 20 dakika önce son veren Masum Türker, kendisine şemsiye tutulmasına da karşı çıktı.

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER'E YAĞMUR ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 22:57:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 09:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?