8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Düğüne giderken otobüsün altında kaldı

Eskişehir’de meydana gelen trafik kazasında, annesiyle birlikte düğüne giden bir çocuk, otobüsün altında kalarak öldü. Kazanın ardından, düğün iptal edildi.
Kaza, Erenköy Mahallesi Kırbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Annesiyle birlikte komşularının sünnet düğününe giden Dilara Düner (6), yolun karşısına geçmek isterken, Yusuf Kestel (35) idaresindeki 26 NL 922 plakalı özel halk otobüsünün altında kaldı. Otobüsün arka tekerleğinin ezdiği küçük kız, olay yerinde feci şekilde can verdi. Bu sırada vatandaşlar, sürücü Kestel’i linç etmek istedi. Olaya müdahale eden polis, sürücü Kestel’i ekip otosuna alarak kaza yerinden uzaklaştırdı.
Kazanın ardından, düğün evi matem havasına büründü. Çocuklarının sünnet düğününü yapmaya hazırlanırken kazayla üzüntüye boğulan Muhittin Akdemir, "Bu güzergahta çalışan otobüs ve minibüs sürücülerini, düğün olduğunu söyleyerek yavaş ve dikkatli seyretmeleri hususunda uyardık. Düğün sebebiyle yetkililerden caddenin trafiğe kapatılmasını istedik. Ancak bunun mümkün olamayacağı belirtildi. Biz de yol üzerine uyarı tabelaları yerleştirdik. Buna rağmen çocuk otobüsün altında kaldı. Ben düğün sahibiyim. Ancak şimdi cenaze sahibi oldum" diye konuştu.
Vatandaşlar ise, aynı cadde üzerinde kısa bir süre önce 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Bu yolda sürücüler çok hızlı araç kullanıyorlar. Yetkililerden bu konuda tedbir almalarını istiyoruz. Daha fazla canlar yanmasın" şeklinde konuştular.
Bu yıl ilköğretim okuluna gitmeye hazırlanan Dilara Düner’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 14:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?