6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Dünya Bankası yetkilileri Eskişehir'de

Eskişehir'e gelen bir grup Dünya Bankası yetkilisi, Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Eskişehir Eski Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Koray Arberk, Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Destek Birimi Ofis Koordinatörü Dr.Seda Büsbütün, Dünya Bankası Sağlıkta Dönüşüm Projesi Takım Lideri Sarbani Sckokreborty, Dünya Bankası Danışmanı George Puruis, Dünya Bankası Ankara Ofisi Proje Uzmanı Firuzan Bilir, Sağlık Bakanlığı Proje Yönetimi Destek Birimi Çevirmeni Feriste Zaralı şehrimize gelerek önce Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hüseyin Fidan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dünya Bankası Sağlıkta Dönüşüm Projesi Takım Lideri Sarbani Sckokreborty, "Sağlık Bakanlığı'nın yetkilileri ile birlikte pilot il seçilen ve sistemi başarı ile uygulayan şehrinizdeki aile hekimlerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, mevcut durumlarını incelemek, sistemin güçlü ve varsa eksik yönlerini tespit etmek amacıyla geldik. Edindiğimiz ön bilgiler ışığında buradan güzel izlenimlerle ayrılacağımıza inanıyorum" dedi.

Sağlık Müdürü Fidan'da, Eskişehir'in 2006 yılında bakanlık tarafından pilot il olarak seçildiğini belirterek, "Eskişehir Büyükşehir olarak ülkemizde aile hekimliğinin uygulandığı 2. il olmuştur. İlimizde 210 aile hekimi yaklaşık 750 bin nüfusa hizmet etmektedir. Bir aile hekimine 3-4 bin nüfus düşüyor. Daha önce hastaların sürekli gittiği bir hekim yoktu. Aile hekimliğine geçildikten sonra hekim hasta yakınlaşmasında önemli iyileşmeler görüldü. Hatta vatandaşlarımız aile hekimini ailesinden biri gibi isimleri ile hitap ediyorlar. Bu da hasta hekim arasında görmek istediğimiz güven ortamının oluşmasında rol oynuyor. Hasta hekim ilişkilerinde oluşan memnuniyet aile hekimliği çalışanlarına da yansıdı. Örneğin boşalan bir aile hekiminin yeri için çok sayıda başvuru alıyoruz. Çalışanlarımız eskiye oranla daha yüksek ücretle görev yapıyorlar. Bu da çalışma motivasyonunu olumlu etkiliyor" diye konuştu.

Daha sonra aile hekimliği ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Dünya Bankası yetkilileri, Yenikent 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi ile Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi'ni gezere incelemelerde bulundu. Dünya Bankası Sağlıkta Dönüşüm Projesi Takım Lideri Sarbani Sckokreborty, Eskişehir'de aile hekimliği sisteminin çok iyi bir şekilde başarı ile uygulandığını belirterek, "Aile hekimliği çalışanlarının özverili bir şekilde görev yaptıklarını gördük. Ayrıca, Sağlık Müdürlüğü tarafından çok iyi bir alt yapı oluşturulmuş. Dünya Bankası, Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışmalarına gereken desteği verecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 17:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?