6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Dünya çocukları Eskişehir'de

Eskişehir'de düzenlenecek olan 4. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Dansları Festivali'ne katılmak üzere 6 ülkeden 300'ün üzerinde çocuk şehre geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen festivale katılmak için davet edilen Makedonya, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Romanya ve Bosna Hersek'ten gelen öğrenciler, Vilayet Alanı'nda toplanarak anıta çelenk sunup, İstiklal Marşı okudu.

Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunan misafir öğrenciler, Espark alışveriş merkezinde bir gösteri sergiledikten sonra şehirde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Festival Koordinatörü Yıldız Yüzüak, düzenlenen etkinlikler ve yarışmalarda amacın kazanmak ya da kaybetmek olmadığını belirterek, "Hedefimiz çocukların birlik ve beraberlik duygularını geliştirmektir. Kendilerine Türk örf ve adetlerini, misafirperverliğimizi göstermektir. Ayrıca, kentimize gelen çocuklar, 23 Nisan'da gerçekleştirilecek geçiş töreninin ardından aynı gösterileri sergilemek için 24 Nisan'da Bozüyük'e gidecekler" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?