4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eczacılar anahtarlarını SGK'ya bıraktı

ESKİŞEHİR'DE ECZACILAR ANAHTARLARINI SGK'YA BIRAKTI

Eskişehir'de yarın kepenk kapatacak olan eczacılar, anahtarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önüne bıraktı.

Bir grup eczacıyla Ankara Yolu üzerindeki SGK İl Müdürlüğü önüne gelen 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, ilaç fiyat düşüşüne karşı olmadıklarını, düşüşün bedelini hastaların ve eczanelerin ödemesine karşı olduklarını söyledi.

Yenilmez, "Bizler tasarruf adı altında hastalarımızın muayene, fark ücreti ödemesini adil bulmuyoruz. Bizler 4 Aralık günü, sağlıkta tasarruf adına kısa zamanda 7 bin eczanenin kapanmasına karşıyız. Bu eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına karşıyız. Bu uygulamaların halkın sağlığına erişimini kısıtlamasına karşıyız. Türkiye'de sayıları 24 bine ulaşan ve sağlık çalışanı olarak hizmet sunmaya devam etmek isteyen eczacıların, tasarruf tedbirlerinin bedelini haksız yere ödemesinin karşısındayız. Artık yeter diyoruz ve bugün anahtarlarımızı, onları çok isteyen SGK'ya bırakıyoruz" dedi.

Anahtarlarını bina girişine atan eczacılar, basın açıklamasından sonra dağıldı.

ESKİŞEHİR'DE ECZACILAR ANAHTARLARINI SGK'YA BIRAKTI
ESKİŞEHİR'DE ECZACILAR ANAHTARLARINI SGK'YA BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 15:27:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GÜL IP: 78.169.13.xxx Tarih : 6.12.2009 22:09:42

yıllarca devletı somuren zıhnıyet bııtı arkadaslar bak sıze bu işin için de olan bırı olarak soyluyorum eczacı bır mezun dıyelım devlette calıssa alacagı para 2 000 yt sızın eczanelerden kazancınız ortalama 10 000 ytl  daha ne ıstıyorsunuz 2003 yılında bır antıbıyotık 52 000 ytl ıdı sımd ı aynı antıbıyotık 38000 ytl neden artmadı 8 senedır cunku devletı soyuyorlardı mal fazlası dıye verılen ılaclar ne olacak 10 alana 10 kutu beleş ne dıyor devlet en ucuz ılac satılan avrupa ulkesının ucunu ortalamasını ıstıyor işinize gelmıyor ya ben ne eczacılar tanıyorum 3 yılda kose olan kazanmasanız 5000 ytl kıra verenlerınız var iş yapmassanız nasıl verırısınız bunlar sadece sızın mı kafanız calısıyo unuversıteye hazırlananlara tavsıyem eczacı olun cok super iş kısa zamanda köşeyı donersın kendı işin ıstedıgın zman işe gelme gel para ganı bırakın beyler ALLAH var kazanıyorsunuz sukur edın arabalarınızıda vergıden dusun super arabalar altınızda daha ne ıstersınız  şükür edın ALLAH A şükür edın