4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

EDAŞ çetesi çökertildi

Eskişehir Osmangazi EDAŞ'ta düzenlenen ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen 5'i Eskişehir ve Bilecik'te görevli üst yönetici olan 9 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; Eskişehir, Ankara ve Bilecik'te 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Osmangazi EDAŞ'taki toplam 14 kamu ihalesine fesat karıştırdıkları iddia edilen 5'i Osmangazi EDAŞ ve Bilecik İl Müdürlüğü'nde görevli üst yönetici, 4'ü ihalelere katılan müteahhit olmak üzere 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramada, suçtan elde edildiği
değerlendirilen 17 bin 300 TL, 2 ruhsatsız tabanca ve ihalelerde kullanılan belgeler ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan R.S., A.S., K.B., S.E., S.S., B.C., A.A., S.D. ve S.E., "suç işlemek için örgüt kurmak, ihalelere fesat karıştırmak, rüşvet vermek ve almak" suçlarından adliyeye sevk edildi.İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şirket yetkililerinin ihalelere girerken paravan ya da destekçi firma yöntemini kullandıkları, bilgi paylaşımında bulunarak kendilerine avantaj sağladıkları, ihaleleri alabilmek için kurumda görevli kişilere rüşvet verdikleri iddia edildi.

Alınan rüşvet paralarının banka üzerinden üçüncü şahıslar aracılığıyla gönderildiği, ihale öncesinde şirket yetkililerinin kurumdaki görevlilerle gizli yerlerde görüşme yaptıklarının görüntülerle tespit edildiği bildirildi.

İhaleye giren bir şirket yetkilisinin diğer bir firmanın da ortağı olduğu, ihale öncesi kamu kurumu görevlilerinin şartnameleri firma yetkilileriyle tartıştığı, rekabet ortamını kaldıracak şekilde şartname oluşturdukları kaydedildi. Buna göre EDAŞ'taki ihalelerin birkaç firma tarafından alındığı, "ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek ve almak" suçlarının işlendiğinin tespit edildiği ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?