6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Efsaneler 'devrim'le buluştu

Türkiye'de ilk kez 47 yıl önce Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) fabrikasında imal edilen "Devrim" adlı yerli otomobil büyük ilgi çekiyor.

1961 yılında TÜLOMSAŞ'ta imal edilen İlk Türk otomobili "Devrim"in yapımında büyük emek sarf eden emekli mühendisler Ahmet Deviren, İsmail Hakkı Erdem ve zamanın müessese müdürü Kemalettin Vardar, TÜLOMSAŞ'ı ziyaret etti. Ziyaretçiler, 47 yıl önce üretilen ilk Türk otomobiliyle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadı. TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı tarafından karşılanan heyet, TÜLOMSAŞ tesislerinde incelemelerde bulundu ve daha sonra kendilerine brifing verildi.

Uzun yıllardan sonra tekrar TÜLOMSAŞ'ta olmanın ve "Devrim" otomobilini görmenin mutluluğunu yaşayan müessese müdürleri o günleri gözleri dolarak andı. Devrim otomobilinin, olmaz, yapılamaz inancına karşı verilen mücadelenin en güzel örneğini teşkil ettiğini söyleyen Vardar, "Devrim projesi o dönemde biz genç mühendislere çok büyük bir güven vermiştir. Olmaz, yapılamaz inancını yıkan bir projedir" diye konuştu. Vardar, TÜLOMSAŞ'ın başarılarını izlediklerini ve bu başarıyı sürekli kılmanın ve yaşatmanın gerekliliğini dile getirdi.

 

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?