5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eğitim camiasına operasyon şoku!

ESKİŞEHİR'DE EĞİTİM CAMİASINI ŞOK EDEN OPERASYON

Eskişehir'de öğretmenevi ile Milli Eğitim şube müdürünün de aralarında bulunduğu 14 kişi, "rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak ve irtikap" suçlarından gözaltına alındı.

İlk incelemelerde devletin 1 milyon TL zarara uğratıldığı tespit edilirken, öğretmenevi müdürünün rüşvet alırken gizli kamerayla görüntülenip suçüstü yakalandığı ve masasındaki gizli bölmeden 6 bin TL çıktığı iddia edildi.

İddiaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir Öğretmenevi'nde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet ve malzeme alımında usulsüzlük yapıldığı istihbaratı üzerine operasyon yaptı. Savcılık izniyle öğretmenevinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Öğretmenevi Müdürü H.G., bir yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan M.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi, "zimmet, rüşvet, ihaleye fesat

karıştırmak, irtikap" suçlarından gözaltına alındı. Şube Müdürü M.Ş. ile bir çalışan, daha sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada, öğretmenevi ile iş yapan ve burada çalışan toplam 40 kişinin ifadesine başvuruldu.

Öğretmenevi Müdürü H.G.'ye rüşvet aldığı esnada polislerin suçüstü yaptığı, rüşvet anının gizli kamerayla kaydedildiği, müdürün odasındaki masada tespit edilen gizli bölmeden 6 bin TL çıktığı öğrenildi.

İlk incelemelerde devletin 1 milyon lira zarara uğratıldığı belirlenirken, 14 kişinin sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE EĞİTİM CAMİASINI ŞOK EDEN OPERASYON
ESKİŞEHİR'DE EĞİTİM CAMİASINI ŞOK EDEN OPERASYON
ESKİŞEHİR'DE EĞİTİM CAMİASINI ŞOK EDEN OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:50:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 19:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?