6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eğlence merkezlerine ani denetim

Eskişehir'de İl Emniyet, Tarım, Sağlık, Çevre, Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlükleri, Vergi Dairesi, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve belediye ekipleri eğlence merkezlerini birlikte denetledi.


Alınan bilgiye göre, Kırmızı Toprak Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi'ndeki eğlence yerlerine ani baskın yapan ekipler, bar ve restoranları tek tek kontrol etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlileri, eğlence merkezlerinde 142 kişiyi kimlik kontrolünden geçirdi. Denetimlerde, İstanbul Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir suçtan dolayı yakalama müzekkeresi ile aranan bir kişi yakalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından toplam 53 çalışanın tespit edildiği işyerlerinden 2'sine 'hizmet bildirim belgesi bulundurmamak'tan dolayı yasal işlem başlatıldı. Vergi Dairesi görevlileri de, usulsüzlük belirledikleri 7 işyerine tutanak tuttu. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri ise, bir eğlence merkezinin şüpheli gördükleri elektrik saatine laboratuvarda incelenmek üzere el koydu. Belediye zabıta ekiplerince 2 işyerine 'ruhsat ibraz etmemek', 1 işyerine 'mesul müdürü olmamaktan', Tarım Müdürlüğü tarafından 2 işyeri hakkında 'hijyen kurallarına uymamak'tan, Çevre Müdürlüğü görevlilerince de gürültü yapılan 4 işyerine hukuki işlem başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, eksikleri olan işyerlerinin sahiplerini ikaz etti.
Denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?