6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ehliyetsiz ölüme taksitli ceza

Eskişehir'de, ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçerek yaptığı kazada otomobilde bulunan 2 arkadaşının ölümüne, 1 arkadaşının da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan üniversiteli genç kız, para cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Esra Tuğçe Açıkeller (22) katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Açıkeller, kazanın olduğu günden beri vicdan azabı çektiğini söyledi.

Açıkeller, "Ben de ölen arkadaşlarımın aileleri kadar üzgünüm. Kimse arkadaşlarının ölmesini istemez. Kastım yok, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme, Açıkeller'i 45 bin 500 YTL para cezasına çarptırdı. Açıkeller'e, bu parayı 24 ay taksitle ödeyebileceği bildirildi.

30 Ağustos 2006'daki kazada, Bilkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Duygu Elitok (20) yaralanmış, KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hande Dikici (19) ile aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Nihan Akdoğ ise kaldırıldıkları hastanede ölmüştü.

Açıkeller, kazadan sonra aynı hastanede yaklaşık 2 ay tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. Öte yandan, ölen kızların aileleri, sanık aleyhine 570'er bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 10:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?