5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Elburz Bilge iş okulu açıldı

ELBURZ BİLGE İŞ OKULU TÖRENLE AÇILDI

İstanbul'da bir yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Elburz Bilge adına Eskişehir'de bir okul açıldı.

İstanbul'da geçen yıl geçirdiği trafik kazasında minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Elbruz Bilge'nin adına Eskişehir'de iş okulu açıldı.

Açılışta konuşan Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı, ilköğretim okulunu bitiren engellilerin bu okulda hizmet alacağını beliterek, "Okul, Galatasaraylılar Vakfı, Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu ve Bilge'nin arkadaşları tarafından yaptırılmıştır. Bu bina daha önce Şehit Hasan Önal Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin geçici hizmet binası olarak kullanılıyordu. Haziran ayında Bilge'nin ailesi ve Galatasaraylılar Vakfı ile Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu katkısıyla yeniden düzenlenerek bir iş okulu haline getirildi.

Eğitim kurumu hizmet verdikçe Elburz da yaşayacaktır' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, kentte Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında 50 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayarak, "Kampanya kapsamında kentte birçok okul açıldı" diye konuştu.

ELBURZ BİLGE İŞ OKULU TÖRENLE AÇILDI
ELBURZ BİLGE İŞ OKULU TÖRENLE AÇILDI
ELBURZ BİLGE İŞ OKULU TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 11:02:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 14:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?