6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eli bıçaklı şahıs yargılanıyor

Eskişehir'de, 2 ay önce eski eşini ve oğlunu otomobil içinde bıçakla yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Halil Ç. (36) hakim karşısına çıktı. Eski eşi Zeliha Ç. (29) ve oğlu T.C.Ç. (11) de duruşmada müşteki sıfatıyla hazır bulundu.

Sanık Halil Ç., boşandığı eşi Zeliha Ç.'nin "uyuşturucu" suçundan 2006 yılında cezaevine girdiğini belirterek, "Zeliha cezaevinden çıktıktan sonra aile meseleleri başladı.

Zeliha, oğlumuz T.C.Ç.'yi de alarak evi terk etti. Zeliha'nın şikayeti üzerine yargılanıp tutuklandım. Tahliye olduktan sonra eşimi aradım ancak bulamadım. Eşimin ve oğlumun aile dostumuz olan Şükrü Ç. ile kaçtığını öğrendim. Daha sonra Zeliha ve oğlumun bir arkadaşında kaldıklarını öğrendim. Söz konusu eve gittim. Zeliha, oğlum ve yanlarında bir erkek otomobile biniyordu. Otomobili durdurdum. Oğlumu vermesini istedim. Bana hakaret etti. Bu esnada bıçağı rastgele salladım. Pişmanım. Keşke olmasaydı. Oğlumun yaralandığından haberim yok" dedi.

Zeliha Ç. de "uyuşturucu" suçundan 4 ay tutuklu kaldığını ve daha sonra beraat ettiğini anlatıp eski eşi Halil Ç.'nin eve getirdiği "dönme" kişiler sebebiyle evden kaçtığını iddia ederek, "Beni eve getirdiği dönme kişilerle ilişkiye zorluyordu. Bu sebeple eşimden boşandım. Halil'in bahsettiği Şükrü Ç., bana iş bulmam konusunda yardımcı oldu. Halil, beni sürekli tehdit ediyordu. Eskişehir'den kaçıp Alanya'ya yerleştim. Halil cezaevine girince kente tekrar geldim. Cezaevinden çıkınca tekrar beni tehdit etmeye başladı. Barışmak istedi, reddettim. Olay günü arkadaşımın evine geldi. Oğlumu almak istedi, vermedim. Biraz alkol almıştı. Sokakta, 'Sizi öldüreceğim' diye bağırdı. Bindiğim otomobile girdi. Beni bıçakladı. Kafamdan, omzumdan, göğsümden, sırtımdan, bacağımdan dokuz kere bıçakladı. Ayağımı sakatladı, topallıyorum. Yüzümde sabit iz kaldı. Bu esnada oğlum, 'Annem ölüyor, yeter' dedi. Halil, 'Anneni koruma, sen de geber' dedi. Oğlum da elinden yaralandı. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Halil Ç.'nin oğlu T.C.Ç. de babasının otomobil içinde annesini bıçakla yaraladığını gördüğünü dile getirerek, "Ben, 'Annem ölüyor' deyince bıçağı bana salladı. Annem üzerime kapaklandı. Bıçak annemin yüzüne geldi. Bu esnada elimden yaralandım. Babamdan şikayetçim" dedi.

Şahitleri de dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddedip eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?