3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Emniyet mensuplarına Hepatit aşısı

İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Hepatit B virüsü kapma riski yüksek olan teşkilatlara yönelik başlatılan aşı kampanyası çerçevesinde, Eskişehir'de görevli polis memurlarına aşı yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, İl Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen aşı çalışmasıyla ilgili olarak, "Bakanlığımız tarafından, halk sağlığı yönünden son derece öncelikli olan Hepatit B hastalığına yönelik 'Hepatit B Kontrol Programı' yürütülmektedir. Programın temel amacı; kronik Hepatit B virüs enfeksiyonunun önlenerek, Hepatit B enfeksiyonu ile ilişkili kronik karaciğer hastalığı, siroz ve hepatosellüler kanser görülme riskini azaltmaktır. Risk altındaki kişi ve grupların azaltılmasına yönelik olarak 2009 yılı Ocak ayından itibaren Hepatit B aşılamasına yönelik destek aşılama faaliyeti yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, risk grupları içinde yer alan özel muayenehanesi bulunan diş hekimleri, huzurevleri ve kreşlerde barınanlar, itfaiye personeli, polis memurları, berber, kuaförlerin aşılanması önceliklerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Emniyet yetkililileri ise, polislerin çalıştıkları koşullar sebebiyle sözkonusu hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirterek, "Olay yerlerinde ve kavgalarda her an birisinden bu virüs bulaşabilir. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokolle bu aşıma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tüm teşkilat mensupları, Hepatit B virüsüne karşı aşılanacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 15:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?