8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Emniyet teşkilatı'na taze kan

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden mezun olan, üniversite mezunu 293 polis adayına diplomaları törenle verildi.


4 yıllık üniversite mezunu polis adayları, Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 4. dönemde 6 ay süre ile eğitimlerini tamamlayarak diploma almaya hak kazandı. Polis Okulu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Nalcı, çağdaş polisin güvenliği; korku salarak ve güç kullanarak değil, topluma güven vererek ve hizmet sunarak sağladığını belirterek, "Teşkilatımızın başarıları, şu anda mezun etmekte olduğumuz 4 yıllık üniversite mezunu polis adaylarımızın da teşkilatımıza katılımı ile daha artacaktır. Çağımızda polisin görevi, suç ve suçla mücadelede halkımızla işbirliği içerisinde çalışarak, hem kendine, hem de çevresine, güler yüzü ön planda tutan ve güven veren bir anlayış içerisinde suçların henüz oluşmadan önlenmesidir" dedi.


Polisin, başarılı olması için tüm zorlukları yenerek yoluna devam etmek için çok çalışması gerektiğini vurgulayan Nalcı, polis adaylarına seslenerek, "Toplum menfaatlerini ön planda tutunuz, güler yüzünüzü toplumdan esirgemeyiniz. Daima saygılı, adil, tarafsız, örnek ve dipislinli bir görev anlayışı içerisinde olacağınıza ve mesleğinizin özünü teşkil eden disiplini, sadece şekil olarak değil, tüm hayatınız boyunca bir hayat tarzı olarak benimseyeceğinize inanıyorum" diye konuştu.


Törende, dönem birincisi Sedat Tokgöz anı kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra tüm mezun öğrenciler, polis yemini etti. Polis adaylarına diplomaları, Vali Vekili Ziya Güler, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Dağaşan, İl Jandarma Komutanı Zafer Cengiz ve diğer yetkililer tarafından verildi. Duygulu anların yaşandığı törende diplomalarını alan adaylar, aileleri ve yakınları tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 16:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?