3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Emniyete araç yardımı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bugüne kadar 600 milyar lira değerinde 50 araç bağışlandığı bildirildi.

Bir süre önce başlatılan araç bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Hayırseverlerin hibe ettiği her biri 36 milyar lira değerindeki 17 yeni aracın, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne teslimi münasebetiyle bir tören yapıldı.

Kampanyada emniyet teşkilatına 42 araç kazandıran Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Kazım Ay’a teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, 17 aracın "Atmacalar" olarak nitelendirdiği Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiğini söyledi.

Bugüne kadar 600 milyar liralık 50 aracı kendilerine bağışlayan Eskişehirlilere teşekkür eden Yücel, her yeni araçta en az 3 personel görevlendirerek, suç ve suçlularla mücadele edeceklerini kaydetti.

Yücel, daha önce şubedeki eski araçlarla görev yapan personelin sürekli hastalandığına dikkati çekerek, "Hasta olanların sayısı 1.5 ayda 130 kişiydi. Çünkü eski araçların içi rüzgar ve soğuk alıyordu. Bu yüzden hastalanan personelim, rapor almak zorunda kalıyordu. Yeni arabalarda bu sıkıntı olmayacak" dedi.

Yücel, eski polis otolarının bir bölümün satılacağını, kalan kısmın da bakım yaptırılarak yenileneceğini sözlerine ekledi.

Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Kazım Ay da adaletin önce araçlarda başlayacağını, mağdurun öne oturtulacağını, şüphelinin ise aracın arkasındaki kafesli bölüme konulacağını ifade etti. Ay, kampanyada emniyete bağışlanan araç sayısının daha da artacağını vurguladı.

Her gece ortalama 90 ihbarı değerlendiren 17 Önleyici Hizmetler ekibi, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel’in de kullandığı yeni araçlarla hizmete başlayıp, bir süre konvoy halinde şehir merkezinde tur attı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:29:54
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RIDVAN AY IP: 172.179.93.xxx Tarih : 13.06.2006 21:19:06
gercekten gurur duyulacak bir bagista bulunmussunuz babaniz nazim amca gibi yardim sever birisiniz seninle gurur duyuyoruz hamburgtan ridvan ay hulusi ayin torunu saygilarimla