3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Emniyette devir teslim

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hanefi Avcı, yeni görevini Savaş Yücel'den devraldı. Eski Emniyet Müdürü Yücel'in Besmele'yle koltuğa oturmasını istediği yeni müdür Avcı, herkese hukuk ve adaletin gerektirdiği şekilde davranacaklarını söyledi.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olan Hanefi Avcı için yeni görev yerinde karşılama töreni düzenlendi. Polis merasim mangasını selamladıktan sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde sıraya giren müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle tek tek tokalaşan Avcı, daha sonra Yücel ile birlikte devir teslim için makama çıktı.

Devir teslimde konuşan Emniyet Müdürü Savaş Yücel, görev süresi içerisinde çok büyük işler yaptıklarını belirterek, "Şimdi, ayrılma vakti. Çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Görevimi çok mutlu ve sevinçli bir şekilde devrediyorum. Mutluluğum, yaptığım şeylerden dolayıdır. Üzerine titrediğim teşkilatım ve Eskişehir halkının çok emin ve ehil, çok profesyonel, Türkiye, hatta dünya çapında emniyet müdürü olan arkadaşıma teslim etmekten dolayı ayrıca çok sevinçliyim. Ben kendi adıma Hanefi Avcı müdürümün buraya tayininin Eskişehir, teşkilatım için çok büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Huzuru kalp içerisinde sevinçle görevi kendisine devrediyorum. Allah, yardımcısı olsun" dedi.

Görevi devralan Hanefi Avcı ise, "Bu bir hizmet yarışı. Savaş ağabeyden aldığımız görevi, daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bu şehrin güvenliğini sağlamak için çalışacağız. Herkesin desteğini bekliyoruz. Basının eleştirmesinden, hatalı ve yanlış yönlerimizi söylemesinden memnun oluruz. Hiç bir zaman rahatsız olmayız. Ancak, eleştirilerek doğruyu bulabileceğimize inanıyorum. Eskişehir, güzel bir şehir. Asayişi, güvenliği açısından gayet olumlu. Savaş ağabey burada çok güzel çalışmalar yapmış. Devamını getireceğiz, hizmeti daha ileriye götüreceğimize, iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çok laftan çok, halimizle anlatmayı düşünüyoruz. Herkes eşit ve adil. Kanunlar neyi gerektiriyorsa, onu yapacağız. Kimseyi üzecek, sevindirecek, küstürecek bir anlayışımız yok. Kanun ne diyorsa, yapmamız gereken tek şey o dur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Savaş Yücel, Eskişehir'in yeni Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'dan Besmele'yle koltuğuna oturmasını istedi. Avcı ise, "Sizi yolcu edeyim, otururum" karşılığını verdi. Avcı, daha sonra Yücel'i aracına kadar uğurladı.
Dış göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Savaş Yücel'in uğurlanması sırasında duygulu anlar yaşandı. Bir kadın polisin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yücel, kendisini uğurlayanlara, "Müdürünüzü çok sevin ve sarılın. En iyisine layıktır. En iyisini yapacaktır. Eskişehir'in en büyük şansıdır" dedi.

Yücel, daha sonra alkışlarla bindiği otomobille Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ardından yeni makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kanunların emrettiği şekilde huzur için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Eskişehir'i çok iyi tanımıyorum. Her şeyi görmem, anlamam lazım. Ondan sonra kararlarımı uygulayacağım. Kısa sürede tanıyıp yapmam gerekenleri yapacağım. Hak, hukuk neredeyse ona göre değerlendiririz. Şahsımız da, bir yakınımız da olsa hukuk ne gerektiriyorsa o şekilde davranırız. Bizim hiçbir iddiamız ve özel abartılı bir beklentimiz de yoktur. Görevin gerektirdiği yapılacaktır. Herkesin huzur, güvene ihtiyacı var. Huzur ve güven olursa her şeyi bina etmek mümkündür. Huzur ve güvenlik, sadece benim işim değil, herkesin işidir. Vatandaşlarımızın gördükleri, bildikleri her konuyu bize bildirmelerini istiyoruz. Biz gereğini yaparız. Basın olarak da sizlerin bizleri denetlemenizi, yanlışları gördüğünüzde yazmanızı istiyoruz. Biz darda, zorda kalan herkese koşarız. Kimin yardıma ihtiyacı varsa onun yanında oluruz. Asıl amacımız da adı
konulmamış, kenarda kalmış, fakir, zavallı herkese yardımcı olmaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?