8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Emniyet'te hazin tören

Eskişehir'de, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden başarılı bir polis memuru için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende, polisin bayan meslektaşları ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

1988 yılında Kayseri'de mesleğe başlayan ve 9 yıldır da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Necati Özbay (42), akciğerlerinde su toplanması sebebiyle bir ay önce tedavi altına alındığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden 19 yıllık polis memuru Özbay için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. 1989, 1995 ve 1998 yıllarında üstün başarıları sebebiyle 3 ayrı takdirnameyle ödüllendirilen Necati Özbay'ın eşi Neriman ve bayan meslektaşları uzun süre ağladı.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, başarılı polis memuru Özbay'ın geride güzel hatıralar bıraktığını belirterek, "Müdürlüğümüzde görevli bulunduğu 9 yıl boyunca disiplinli ve özverili görev anlayışı ile arkadaşlarının sevgisini, amirlerinin takdiri toplayan değerli meslektaşımızı son yolculuğuna uğurlarken, ruhuna Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz, çok sayıda emniyet mensubu ve polis memurunun ailesi ile yakınları katıldı. Ayakta güçlükle durabilen Neriman Özbay, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü.

Necati Özbay'ın cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'nın Altıntaş ilçesine götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 16:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yüksel GÜLER IP: 88.229.148.xxx Tarih : 27.10.2007 00:21:42

Sevgili Necati abim. Mekanın Cennet olsun. Bana 3 ay önce "hemşerim emekli olacam, benim yerimde sen çalış" dediğin kulaklarımdan hiç gitmiyor. Bunun için mi söyledin yoksa. Bak ben şuan senin yerinde çalışıyorum. Ama sen yoksun. Ne zaman çalıştığın masaya doğru yönelsem hep senin "hemşerim nasılsın" dediğini duyar gibiyim. Hani en son 21 Eylül 2007 cuma günü görev çıkışı bana demiştin ya yarın gelde bilgisayarı ayarlayalım diye. Bak ben hala telefon bekliyorum. Sen aramadın. Hastaneye geldim ama sen uyuyordun. Ama yinede bekledim. Hakkını Helal et Necati abi.