4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Emniyette terfi heyecanı

"Emniyet Müdürleri Kararnamesi" ile başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, son kez katıldığı terfi töreninin kendisini duygulandırdığını söyledi.

Eskişehir Polis Evi'nde düzenlenen terfi töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Yücel, Eskişehir'de 6 yıl boyunca büyük mutluluklar yaşadığını ifade ederek, "Böyle bir töreni son kez yaşıyorum. Bu sebeple bu tören beni duygulandırdı. Biz yıldız almak, terfi etmek için çalışmadık. Çalışmak, kendimizi ortaya koymak, en iyisi olmak için çalıştık. Kimseyi rakip olarak görmedik, kimseyi örnek almadık. Kendi kendimizi aşmak için çalıştık. Birilerinin, 'Bu kadar çalışma yeter' dediği yerde, iç dünyamızda tatmin olmadığımız için çalıştık. Kimseye aldırmadan çalıştık. Bize yakışanı yapmak, bizi tatmin edecek hizmeti üretmek için çalıştık. Mükemmel olmak için çalışmadık. Ama en iyisini yapalım derken, mükemmel olduk. İşimizi yaparken yıldızları takmış olduk. Yıldız için çalışsaydık, fire verirdik, bu başarılar olmazdı. Arkadaşlarımı iyi tanırım. Bu yıldızlar arkadaşlarıma az bile. Bu terfileri söke söke, dişleri, tırnakları, gece gündüz uykusuz, evlerini, çocuklarını kendi sıhhatlerini ihmal ederek aldılar. Arkadaşlarım çok büyük başarılara imza attılar. Hepsiyle gurur duyuyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, polis hanımlarına ayrıca teşekkür ederek, "Polis hanımı olmak dünyanın en zor işidir. Herkesin ayakta olduğu zaman polis uyur. Herkes uyurken o çalışır. Benim teşkilatım yiğitlerden oluşur. Herkes yiğit olamaz. Yiğitlik, herkese nasip olmaz. Yiğitlik, herkesin yapamayacağı işlere talip olmaktır. Uçakla uzun süre seyahat edenlerde bazı rahatsızlıklar görülür. Buna 'jetlag' diyorlar. Arkadaşlarım her gün 'jetlag' yaşıyor. Gece gündüz çalışıyorlar. Düzenleri, yaşam biçimleri bozuldu. Aile ilişkileri zarar gördü, ama bu kenti huzurlu hale getirdiler" diye konuştu.

Yücel, konuşmanın ardından 41 polise yeni rütbelerini aileleri ve öteki emniyet yetkilileriyle birlikte taktı. Törende, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne 1, 2. sınıf emniyet müdürlüğüne 6, 3. sınıf emniyet müdürlüğüne 11, 4. sınıf emniyet müdürlüğüne 12, emniyet amirliğine 3, başkomiserliğe de 9 polis memuru terfi etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?