8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Emniyetten 'Altın Tesbih' operasyonu: 6 kişi yakalandı

Eskişehir’de şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın hayattayken yakın arkadaşı olan Eskişehirli işadamına hediye ettiği altın tesbihi de çalan 6 kişilik hırsızlık çetesi, polisin operasyonuyla çökertildi.

 Öte yandan çetenin elebaşı olduğu iddia edilen ve üzerinden 2 adet sahte kimlik çıkan kişinin, 15 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu ve terör örgütü üyesi olmaktan arandığı bildirildi.

Hırsızlık Bürosu ekipleri, Karabayır Bağları’ndaki 3 villadan son 2 ay içinde 2 adet altın tesbih, 6 adet pırlanta yüzük, cep telefonu gibi değerli eşyaların çalınması üzerine geniş çaplı araştırma başlattı. Eskişehir Huzurseverler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Kazım Ay’a ait evden ise, 40 milyarlık soygun yapan ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın hediyesi olan altın tesbihi de çalan hırsızlar, polislerin takibi sonucu kıskıvrak yakalandı. İstanbul’a gitmek isteyen zanlılar Hasan Ç. (29), Ali B. (19), Yakup Y. (31) ve İsmet S. (23), Yalova’dan feribota binerken gözaltına alındı. Adil Ç. (38) ile Hacı Ç. (18) ise Adana’da yakayı ele verdi.

Çetenin elebaşı olduğu iddia edilen ve üzerinden 2 adet sahte kimlik çıkan 15 ayrı suçtan sabıkalı Hasan Ç.’nin, 8 hırsızlık ve terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e üye olmak suçlarından arandığı ortaya çıktı. Sahte kimlikle yakalanan Ali B.’nin de, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hırsızlık suçundan arandığı belirlendi.

Şahıslardan ve kullandıkları otomobilden, hırsızlıkta kullanıldığı tespit edilen altın ölçme makinesi, bereler, eldivenler, tornavidalar, kalem el feneri ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürü Mustafa Şentürk, zanlıların villalardaki pırlanta ve altınların sahte olup olmadığını yanlarında götürdükleri ölçüm cihazıyla test ettikten sonra çaldıklarını söyledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak", "Terör örgütü üyesi olmak" gibi toplam 9 ayrı tahkikat evrakıyla mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılırken basın mensuplarına saldırdı.

Mahkemede hakim karşısına çıkarılan Hasan Ç., Ali B., Yakup Y. ve İsmet S. tutuklanarak H Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Adil Ç. ile Hacı Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada polisin ele geçirdiği çalınan eşyalar sahiplerine teslim edildi. İşadamı Kazım Ay, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın 20 Mayıs 1999 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü iken ziyaretine gittiğinde kendisine hediye ettiği altın tesbihe yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Eskişehir polisini tebrik eden Ay, "Ekipler, bu tesbihi de alabilmek için 10 gündür uyumadan çalıştılar. Gaffar Okan’ın anısına bu operasyonun ismi ’Altın Tesbih Operasyonu’ olmalı. Gaffar Okkan’ın ruhu şad olsun" dedi.

Diğer müştekiler Süleyman Çetintaş ile Musa Demirkapı da, evlerinden hırsızlık yapan şahısları yakalayan emniyet mensuplarına teşekkür etti.

eskişehir
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?