4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Emniyetten gasp uyarısı!

ESKİŞEHİR EMNİYETİ'NDEN GASP UYARISI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara gasp olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Son günlerde taksi şoförlerine yönelik gasp olaylarının meydana geldiği Eskişehir'de, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yetkilileri, gasp çeşitlerinin oto, işyeri, mesken, yaya gaspları, banka, kuyumcu, dövizci soygunları, adam kaçırma, tehdit, fidye isteme gibi ağır suçlar olduğunu kaydetti.

Gasp olaylarını gerçekleştiren kişilerin çoğunun, gasbın ağır suç olduğunu bildiğinden zorla almayı gerçekleştirmek için her türlü imkanı kullanmaktan çekinmeyeceğini belirten emniyet yetkilileri, "Mağdurların, böyle bir olay meydana geldiğinde son derece soğukkanlı davranarak, istenilen para ve eşyayı vermesi kendi menfaatleri için iyi olur. Suçluya karşı aşırı tepki, sözkonusu kişinin sinirlenerek kendisini kaybetmesine sebebiyet vereceğinden, mağduru tabanca, kesici-delici aletle yaralanması ve hatta öldürülmesi içten bile değildir. Gasp suçluları aşırı derecede psikopat olmadığı müddetçe, mağdurları öldürmezler. Mağdur, kendisine güvenip biran boşta kalmasından yararlandığı gasp suçlusunu etkisiz hale getirebilir. Ancak, bunu yapması için çok iyi düşünüp, her türlü olasılığı değerlendirmesi lazımdır" dedi.

Yetkililer, "Gasp olayı gerçekleştiğinde, mağdur sanığın eşkalini çok iyi şekilde hafızasına yerleştirmeli" diyerek, şunları söyledi:

"Polise eşkalini ayrıntılı bir şekilde tarif etmeleri, sanığın kullandığı, koli bandı, boş kovan, eldiven, maske, ve benzeri eşyalar, iz ve delil özelliği taşıdığından elden geldiğince korunmalı, kimseye dokundurulmamalıdır. Sanık olayda bir araç kullanmış ise, otonun çalıntı olmadığı varsayılarak plaka ve modeli alınarak görevlilere bildirilmelidir. Olay yerinde ve olayda kullanılan otolar üzerinde parmak izleri, kıl, deri parçası, kan ve benzeri nesneler, bunlar DNA testi ve parmak izi mukayesesi için çok iyi muhafaza edilmeli ve görevliler gelene kadar mutlak surette dokunulmamalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:05:00
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 14:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?