8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Emniyetten sahte para uyarısı!

Gerçek olduğunu düşünerek aldığı paranın sahteliğini fark edip, 3 gün içinde emniyet birimlerine bildiren kişiler hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığı bildirildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öncelikle paranın gerçekliğini tespit etmek için her zaman birden fazla güvenlik unsurunun kontrol edilmesi gerektiği belirtilerek, "Paranın güvenliğinden kuşku duyulduğu takdirde, gerçekliğinden emin olunan bir başka banknot ile karşılaştırılmalıdır. Sahte para alınan kişiye kesinlikle iade edilmemelidir. Şahsa ilişkin mümkün olduğu kadar çok bilgi (eşkal, kimlik bilgisi, plaka numarası gibi) tespit edilmelidir. Şahıs, mümkün mertebe oyalanmalıdır. En kısa sürede '155 Polis İmdat' ya da başka bir kanaldan polise bilgi verilmelidir. Sahte para görevlilere teslim edilmelidir" denildi.

Yapılacak ihbarların, aranan bir kişi ya da bir kalpazan şebekesini ortaya çıkarabileceği vurgulanan açıklamada, "TCK'ya göre, gerçek olduğunu düşünerek aldığı paranın sahteliğini fark eden kişiler, 3 gün içinde emniyet makamlarına bildirdikleri takdirde, haklarında herhangi bir soruşturma yapılmamaktadır" ifadesine yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 17:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?